Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα σχολεία της διασποράς και τα «κομματόσκυλα» του ΠΑΣΟΚ

Τα σχολεία της διασποράς και τα «κομματόσκυλα» του ΠΑΣΟΚ
  1. «ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, στείλτε τα στα σχολεία μητρικής γλώσσας», ήταν η συμβουλή που έδινε διαχρονικά η Πολιτεία προς τους ομογενείς που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη, στην Αμερική και τα πέρατα του κόσμου. Δεν ισχύει πλέον αυτό με τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία με τη συμπεριφορά της έχει σκορπίσει απογοήτευση στον ελληνισμό της διασποράς. Στις Βρυξέλλες λειτουργούσαν μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι τρία σχολεία μητρικής γλώσσας, στα οποία οι γονείς έστελναν περίπου 450 παιδιά δύο φορές τη βδομάδα, Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί. Τα δύο τα είχε παραχωρήσει το βελγικό κράτος με συμβολικό ενοίκιο και το τρίτο η Εκκλησία.
  2.  
  3.  
  4. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο όνομα του μνημονίου και εγκαταλείπει το ένα από τα δύο σχολεία του βελγικού κράτους για να εξοικονομήσει τα... 19.000 ευρώ το χρόνο, ζητώντας από τους γονείς να στείλουν τα 200 παιδιά στα άλλα δύο σχολεία. Οι γονείς το έκαναν, αλλά με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα άλλα δύο σχολεία, στην ουσία το ένα είναι... σπίτι, δεν είχαν ούτε αιθουσες ούτε την υποδομή για να φιλοξενήσουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών. Ετσι, ορισμένες τάξεις κάνουν μάθημα σε... υπόγεια-αποθήκες, δίπλα σε κασόνια και μηχανήματα, τα παιδιά στοιβάζονται για να χωρέσουν, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν απελπισμένοι να ασκήσουν το λειτούργημά τους. Ολα αυτά για 19.000 ευρώ!
  5.  
  6.  
  7. ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ότι η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και πρέπει να γίνουν αιματηρές οικονομίες. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή που κλείνει το σχολείο η κυβέρνηση φέρνει από την Αθήνα στις Βρυξέλλες υπαλλήλους στις διάφορες ελληνικές υπηρεσίες, ανακαλώντας άλλους, προφανώς γιατί δεν ήταν δικοί της. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μεταφορά οικοσκευής, σε περίοδο «αιματηρών» οικονομιών. Στο όνομα του... κόμματος αυτή τη φορά και όχι του μνημονίου!
  8.  
  9.  
  10. Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Διαμαντοπούλου, την επόμενη φορά που θα έρθει στις Βρυξέλλες, ας επισκεφθεί τα εναπομείναντα σχολεία για να διαπιστώσει και η ίδια τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν. Και στον κ. πρωθυπουργό να του υπενθυμίσουμε ότι συχνά λέει πως είναι ένα παιδί της διασποράς και μάλιστα πως είναι περήφανος γι’ αυτό. Και να του προτείνουμε να έρθει να ρωτήσει τους Ελληνες γονείς της διασποράς πόσο «περήφανους» τους έχει κάνει η κυβέρνησή του...

ΕΛ.ΤΥΠΟΣ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs