Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική: Η στρατηγική του φόβου


Του Σεραφείμ Γ. Κωνσταντίνου*

Συνέλληνες,

Απόψε ο πρωθυπουργός ωθούμενος από τον τρόμο και μόνο της εκλογικής συντριβής, θα δώσει στα κανάλια της συστηματικής διαστρέβλωσης συνέντευξη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει. Να πει ότι η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αστάθεια, αφήνοντας  σαν τον Γκαίμπελς να πλανάται το φάσμα της ακυβερνησίας και της χρεοκοπίας.
Μην ακούτε τις κραυγές. Ο στόχος είναι σαφής, να αποσπάσουν για μια ακόμα φορά τη συναίνεσή μας στη «σφαγή» που μας επιφυλάσσουν για την επόμενη ημέρα. Για το λόγο αυτό μετέθεσαν άλλωστε και την ανακοίνωση από την eurostat της αναθεώρησης προς τα επάνω του ελλείμματος του 2009. Κατά συνέπεια είναι εξόφθαλμη η πρόθεση για τη δημιουργία ενός σκηνικού καταστροφικής επόμενης ημέρας στην περίπτωση που ηττηθεί το κυβερνών κόμμα. Έτσι δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν απλώς τα εξοντωτικά νέα μέτρα, σε βάρος των ήδη εξοντωμένων κοινωνικών ομάδων, που οι δίαυλοι της διαστρέβλωσης θεωρούν αναγκαία!
Αν προσέξει κανείς τον τύπο υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες υπουργών, όπως ο υφυπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης, που αποφαίνεται ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει ακόμα περάσει, διαψεύδοντας έτσι τον ίδιο τον πρωθυπουργό που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι έσωσε τη χώρα αυτός και το κόμμα του από την χρεοκοπία. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους αν κινδυνεύουμε ή όχι.
Κυβερνητική αστάθεια, δηλαδή πρόωρες εκλογές, για να μιλάμε ανοικτά, δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς η περιβόητη τρόικα, και αυτό το γνωρίζουν καλά. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης στην ίδια του συνέντευξη λέει επίσης ότι οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τις δημοτικές εκλογές(sic).
Ο φόβος, φίλοι συνέλληνες, είναι μήπως εμείς οι απλοί πολίτες, που περνάμε δύσκολες μέρες, ξυπνήσουμε και ζητήσουμε, όχι αυξήσεις και πελατειακές εξυπηρετήσεις, αλλά μεταρρυθμίσεις πραγματικές και κοινωνικά δίκαιες με φορολόγηση όλων αυτών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των επιχειρήσεων εκείνων που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ την ίδια στιγμή που ο κρατικός Λεβιάθαν τρώει συνταξιούχους και μισθωτούς. Τρέμουν μήπως αντιληφθούμε την απάτη να θέλουν να «εξυγιάνουν» την όντως δύσοσμη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που οι ίδιοι εξέθρεψαν, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και αφήνοντας άθικτους τους ισχυρούς.
Πάγια τακτική της εξουσίας να αναζητά ερείσματα στον τρόμο και τον πανικό, για να μας παγιδεύσει και να μας οδηγήσει σε αυτοϋπονόμευση. Θα την δεχθούμε;

Έρρωσθε

Ο Σεραφείμ Κωνσταντίνου, είναι φιλόλογος
Bookmark and Share

16 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθατε στην "Παρέμβαση",
    μια πηγή ανεξάρτητης ενημέρωσης.
    ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καραμανλης τετραπλασιασε το χρεος της ελλαδας, ο ιδιος δεν πληρωνε τους προμηθευτες του δημοσιου, ουτε τις οφειλες του ικα για χρονια, επι καραμανλη ο οσε χρεοκοπησε, ο καραμανλης εδωσε ψευτικα στοιχεια στην εοκ για το χρεος, ο παπανδρεου σας φταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aναφέρθηκε πουθενά το όνομα του Καραμανλή και δεν το κατάλαβα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τι οι γέλωτες φίλε 6:09;;
    Εξήγησε μας μας γιατί δεν προσφέρουμε ανεξάρτητη ενημέρωση;
    Μήπως γιατί δεν παπαγαλίζουμε τις κυβερνητικές θέσεις;
    Ή μήπως γιατί τις πολεμάμε θεωρώντας τες επικίνδυνες για το μέλλον της χώρας μας;
    Αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε μπροστά μας ένα απ'τα αίτια της κατάντιας μας, σαν χώρα. Όταν δεν είσαι με το ΠΑΣΟΚ και κρίνεις τις επιλογές του, τότε είσαι με τους άλλους. Κι όταν δεν είσαι με τους άλλους τότε είσαι ΠΑΣΟΚ. Το ενδεχόμενο να είναι κανείς αλλού ή να είναι πολιτικά άστεγος αποκλείεται.
    Τι να κάνετε ρε φουκαράδες. Έτσι σας μάθανε, έτσι πράττετε. Ελεεινά κομματόσκυλα που δεν μπορείτε να δείτε πέρα απ'τη μύτη σας. Έτσι σας "βαράνε" έτσι χορέυετε.Κι εμείς πληρώνουμε τώρα το λογαριασμό για πάρτι σας. Σας σιχάθηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στους συντάκτες των τόσο...καλοπροαίρετων σχολίων... Για να μην παρεξηγηθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗ(ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ)ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο άνθρωπος (ΓΑΠ) είναι επικίνδυνος. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΝΔ αποτελεί αξιόπιστη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι έτσι αποκαλύφθηκες κύριε φιλόλογε. Με τις βρισιές και τους χαρακτηρισμούς που έκανες στις 8.38 ως δήθεν ανώνυμος αυτοχαρακτηριστηκες και ειδαμε τι πραμα εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντοτε Χαΐνηδες. Ποτέ Ραγιάδες25 Οκτωβρίου 2010 στις 11:25 μ.μ.

    Μπράβο ρε Τζέημς Μποντ.
    Ρε φίλε τελευταίε, εγώ το έκανα το σχόλιο στις 8,38. Δεν έχω καμιά υποχρωέση να στο πω, γραμμένο σ'εχω αλλά μην τη πληρώσει άλλος. Γιατί είμαι αγανακτισμένος με τους τσανακοκομματογλύφτες και τα υπόλοιπα ψωραλέα κομματόσκυλα που πρέπει υποχρωτικά να σου καρφώσουν το ταμπελάκι. Δεξιός ή ΠΑΣΟΚΟΣ. Ξεκολλήστε ρε! Άιντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μ'αρέσει να κάνω ούτε υποδείξεις ούτε τον αστυνόμο, αλλά για να μην αναγκαστώ να σβήσω σχόλιο, θα παρακαλούσα να μη συνεχίσετε στο ίδιο ύφος. Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός;
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ ΚΑΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ή ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΕΔΩ. ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΙΛΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ τελευταίε
    Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
    Προφανώς τα κομματικά σου ανακλαστικά δεν αντέχουν την σκληρή κριτική. Λυπάμαι.
    Αλλά εδώ δεν είμαστε MEGA. Όταν κάνουμε κριτική λέμε τα πράγματα με τ΄όνομα τους.
    Όσο για το αν ξαναμπεις είναι δικό σου θέμα.
    Δεν σ' υποχρεώνει κανένας. Έτσι κι αλλιώς οι 750 περίπου άνθρωποι που μπαίνουν εδώ κάθε μέρα, (εκ των οποίων 250 απ'το εξωτερικό) ξέρουν ότι δεν θα διαβάσουν κομματικά ανακοινωθέντα, αλλά αληθινή αντικειμενική κριτική !
    Την καλημέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs