Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες

Ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής για τους ανέργους ήταν η χθεσινή δήλωση από τη Λ.  Κατσέλη, ότι η εκτόξευση της ανεργίας, λόγω της κρίσης (που οι ίδιοι
πριμοδοτούν) είναι αναποφευκτη.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η κυβέρνηση, ανακοίνωσε σειρά  μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ετσι, εκτός από τον  ΟΑΕΔ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ θα εξασφαλιστούν κονδύλια από το Ταμείο Κεφαλαίου Κοινωνικής  Οικονομίας ( 250 εκατ. ευρώ), από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων,  από πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, από το πρόγραμμα “Τζέσικα” για  αναπτυξιακά έργα, το “Τζέρεμι ”για την απασχόληση καθώς και από προγράμματα  τοπικών δράσεων.
Το Ταμείο θα χορηγεί και επιδοτούμενα δάνεια,  ενώ στα κεφάλαιά του ταμείου,  εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και  ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των ταμείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων  που συγκροτήθηκαν στο πρώην υπουργείο Οικονομίας και νυν Περιφερειακής  Ανάπτυξης.
Τα ποσά ενίσχυσης θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10.000 ευρώ για τη σύσταση μια μικρής επιχείρησης η την επιχορήγηση μιας καλλιτεχνικής δράσης ..
Να δούμε αν με ασπιρίνες μπορούν να μαζέψουν το 1 εκατ. ανέργους  που θα έχουμε  σε λίγο καιρό.
Διότι το πρόβλημα δεν είναι η χρηματοδότηση κατόπιν εορτής. Το πρόβλημα είναι να  μην γεννιούνται άνεργοι, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ώστε να επιβιώσουν, να  υπάρχει ανάπτυξη για να υπάρχουν δουλειές. Κι όχι να υπάρχουν στρατιές ανέργων  που φτάνουν στον ΟΑΕΔ ή σε άλλα ταμεία για να ζητούν ελεημοσύνες.

antinews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs