Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες: Μπλόκα επ’ αόριστον και κάθοδος στο Σύνταγμα


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη συνέλευση τους στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα. 
Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν τονεπ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών από αύριο. Επιπλέοννα απορρίψουν την διακομματική συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Τρίτον αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, δηλώνοντας ότι θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες μπροστά στη Βουλή. 
Η ευρεία σύσκεψη  στη Λάρισα έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 68 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Στη σύσκεψη πάντως δεν μετείχε το μπλόκο των Τεμπών που ακολουθεί διαφορετική στρατηγική. 
Κοινός άξονας αιτημάτων 
Οι αγρότες στη Νίκαια αποφάσισαν επίσης κοινό πλαίσιο αιτημάτων:
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ' άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
  • Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
  • Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των αγροτών - Τι διεκδικούν
Διαφοροποίηση από τα Τέμπη 
Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του μπλόκου των Τεμπών οι εκπρόσωποι δεν μετείχαν στην σύσκεψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζει τις κινητοποιήσεις. 
Αντίθετα σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται εντός της ημέρας να δώσει στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το κόστος παραγωγής.
Το κείμενο αυτό θα έχει παραλήπτη τον πρωθυπουργόκαι θα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα. 
Απορρίπτουν την πρόταση Αποστόλου
Οι αγρότες αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση για διάλογο μέσω των θεσμικών επιτροπών της Βουλής που πρότειν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Οι αγρότες επιμένουν στην σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το αγροτικό και στην οποία τα κόμματα θα συμμετέχουν σε ανώτατο επίπεδο. 
Επίσης εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής», τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.
Ξανακλείνουν στις 18:00 τα Τέμπη
Στο μεταξύ, τα Τέμπη άνοιξαν στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρις τις 18:00 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν εκ νέου, επίσης για 24 ώρες.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs