Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Παγιδευμένη μεταξύ των δανειστών και της ανικανότητάς της η κυβέρνηση

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει για άλλη μια φορά η διαπραγμάτευση με το Μαξίμου να παρακολουθεί αμήχανα την κοινωνία να βράζει και τους θεσμούς να δηλώνουν πως υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί

Δραματικές διαστάσεις παίρνει για το Μέγαρο Μαξίμου η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ΜΝΙ, οι συζητήσεις θα διαρκέσουν μήνες αφήνοντας στον αέρα την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.
AdTech Ad
Το γεγονός πως υπάρχουν ενστάσεις για τα νούμερα που έχει παρουσιάσει η ελληνική πλευρά τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό έχει προκαλέσει ένα νέο θρίλερ, που ως ένα βαθμό, έρχεται να θυμίσει τις συνθήκες του περασμένου καλοκαιριού.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες το βράδυ από την Τεχεράνη και καλείται σήμερα με τους στενούς του συνεργάτες να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της κυβέρνησης με γνώμονα την άκαμπτη στάση που φαίνεται πως παρουσιάζουν οι θεσμοί.
Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες παραδέχτηκε στην Βουλή πως αν η διαπραγμάτευση διαρκέσει μήνες το περιβάλλον που θα δημιουργηθεί θα είναι ασφυκτικό για την Ελλάδα.
Η χθεσινή μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου ήρθε να επιδεινώσει ακόμα πιο πολύ το κλίμα, αλλά και να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση που βλέπει την ευκαιρία να πιέσει ακόμα πιο πολύ την κυβέρνηση.
Από χθες στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχαν σκέψεις να κατατεθεί μια νέα πρόταση προς τους αγρότες προκειμένου, όσο είναι δυνατόν, να μπορέσει το Μαξίμου να κατευνάσει τα πνεύματα και να αποτρέψει την «κάθοδο» των τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή. Οι τελικές αποφάσεις, αλλά και τα περιθώρια που υπάρχουν, αναμένεται να παρθούν σήμερα σε συνεχείς συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του πρωθυπουργού.
Το Eurogroup της Πέμπτης, αν και δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις, αποτελεί το βαρόμετρο των επόμενων ημερών, από το οποίο θα δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Προσπαθώντας να αντιστρέψει όλη αυτή την εικόνα ο Αλέξης Τσίπρας χθες, μέσω συνεργατών του, έσπευσε να διαψεύσει όλα τα σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να οδηγείται στις κάλπες, καθώς η εκλογολογία είναι το τελευταίο που βοηθάει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση.
Ενδεικτικό της αγωνίας που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή η συζήτηση ήταν η παρέμβαση που υπήρξε από την Τεχεράνη, η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αλλά και πολλών κορυφαίων στελεχών.
Απαντήσεις και διαψεύσεις για το ενδεχόμενο των εκλογών, αλλά και μηνύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις προθέσεις της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι στις 12.15.
Η γραμμή της κυβέρνησης αναμένεται να παραμείνει στα αρχικά δεδομένα πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το πολύ μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
πηγή φωτογραφίας: intime
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs