Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Ο ΕΝΦΙΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Το επιχείρημα της κυβέρνησης "για όλα φταίνε οι άλλοι" και "δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που οι άλλοι δημιούργησαν τα τελευταία 40 χρόνια", ξεφτίζει κάθε μέρα που περνάει. Oι κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις κατανοούν η μία μετά την άλλη, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Οχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί τα στελέχη της δεν έχουν την ικανότητα ούτε τη γνώση να τα λύσουν.

     Τα λόγια ότι "η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο" και ότι "μεταφέρουμε το βάρος στα υψηλά εισοδήματα", που πιπιλάνε σαν καραμέλα Τσακαλώτος και Σία και επαναλαμβάνει ο  απίθανος Αλεξιάδης, που κλείνει τα μάτια στην φοροαποφυγή, πλέον δεν πείθει κανένα, αφού η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να ισοπεδώνει το εισόδημα.
     Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την κατάσταση, όχι από τα λάθη των άλλων αλλά από τα λάθη της κυβέρνησης, που σε ένα χρόνο κατάφερε να ζημιώσει τη χώρα όσο δεν τη ζημίωσαν οι άλλοι σε 40 χρόνια.
     Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο υιοθέτησε μέτρα που ξόρκιζε: αύξησε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξησε το ΦΠΑ στην εστίαση, αύξησε το ΦΠΑ στις μεταφορές, αύξησε το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στα νησιά. Επίσης επανέφερε την ειδική έκτακτη εισφορά στα προηγούμενα επίπεδα αφού δεν κατάφερε να διατηρήσει την έκπτωση του 30%, τρώγοντας έτσι κάθε μήνα περισσότερο από το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επίσης αύξησε το φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις, την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες.
     Τα περισσότερα από αυτά μέτρα δεν χρειάζονταν. Αλλωστε η καλή μας κυβέρνηση διαλαλούσε ότι δεν χρειάζονταν αφού συμφώνησε με τους δανειστές μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα. Αρα όχι νέα μέτρα. Όμως η πραγματικότητα αποδείχθηκε πιο σκληρή και λιγότερο επικοινωνιακή. Και οφείλεται στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα τραπεζών, που το δημόσιο υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά, ούτε στο ότι η αξία των τραπεζών ξαναπέσε στο μισό αφού δεν υπάρχει καμία επιστοσύνη. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία!
     Ας δούμε άλλο ένα επίτευγμα της κυβέρνησης που προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του 2016, δηλαδή αυτόν που συνέταξε η ίδια. Όπως φαίνεται στην εικόνα στη σελίδα 59 του προϋπολογισμού ο Πίνακας 3.1 περιλαμβάνει τα Αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2014 και τις εκτιμήσεις για το 2015 και προβλέψεις για το 2016.
     Στο νούμερο τέσσερα (4) υπάρχει το "Ισοζύγιο Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ) εκτός Νοσοκομείων." Η κυβέρνηση παρέλαβε το ισοζύγιο των Ασφαλιστικών ταμείων θετικό κατά 697 εκατ. το 2014  και η ίδια εκτίμησε έλλειμμα 1,221 δισ. ευρώ για το 2015 και 1,044 δισ. ευρώ για το 2016.
     Δυστυχώς τα νούμερα "μιλούν" μόνα τους. Και για να μπορέσει η κυβέρνηση να μαζέψει το ξηλωμένο πουλόβερ έφερε αυτό το ασφαλιστικό-έκτρωμα, που μοιάζει με τον δικό της ΕΝΦΙΑ!
Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs