Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην ΕΡΤ - Προβληματισμός σε κυβέρνηση και διοίκηση

Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του ραδιοτηλεοπτικού φορέα βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και η κυβέρνηση. Τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, το ανούσιο ενημερωτικό πρόγραμμα και το χωρίς παλμό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 προβληματίζουν. Το λουκέτο του 2013 σίγουρα είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για την αδυναμία πλήρους λειτουργίας του φορέα, αλλά οι χτυπητές αδυναμίες της ΕΡΤ1 προκαλούν ανησυχία. Και μόνο η σύγκριση της παρουσίας των δημοσιογράφων με τη δράση και την παρουσία της ΕΡΤ την εποχή του κλεισίματος είναι αποκαλυπτική. Η νέα ΕΡΤ δεν είναι ανοικτή στην κοινωνία και τα αποτελέσματα της τηλεθέασης μιλούν από μόνα τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Alpha για το α’ τρίμηνο της τηλεοπτικής σεζόν 2015 – 2016 (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015), ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας ήταν πρώτος με 16,2%, ενώ η ΕΡΤ συγκέντρωσε 3%. Τον Δεκέμβριο στο σύνολο του κοινού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το δελτίο ειδήσεων του Alpha είχε μέσο όρο 20,9% (709.002 τηλεθεατές), το Mega 17,1% (627.976 τηλεθεατές), ο ΑΝΤ1 16,8% (616.098 τηλεθεατές), το Star 14,1% (518.059 τηλεθεατές), ο ΣΚΑΪ 9,1% (383.886 τηλεθεατές) και η ΕΡΤ1 3,9% (161.791 τηλεθεατές). Θυμίζουμε πως το 2012 η ΕΡΤ είχε φτάσει τη βραδιά των εκλογών στην κορυφή της θεαματικότητας.
Στη νέα ΕΡΤ υπάρχει αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των θεμάτων και παρατηρούνται άτυποι αποκλεισμοί προσώπων, επιμονή σε συγκεκριμένους σχολιαστές, μερικός αποκλεισμός των ζητημάτων που αφορούν την επικοινωνία και πλημμελής έλεγχος του μηχανισμού παραγωγής των ειδήσεων και των ρεπορτάζ. Επιπλέον, ένα μέρος του προσωπικού βρίσκει ξανά τρόπους να δραπετεύει, καθώς δεν αξιοποιείται. Η ομάδα που αποφασίζει έχει επιλέξει τις κλειστές πόρτες και την αποστασιοποίηση από την υπόλοιπη ΕΡΤ. Το αποτέλεσμα είναι άνευρο και φοβισμένο, κάτι που αποτυπώνεται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός, όπως και στη διοίκηση της ΕΡΤ, βλέποντας πως το σχήμα που έχει επιλεγεί δεν αποδίδει. Προς το παρόν υπομονή, αλλά σύντομα θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Στασιμότητα υπάρχει και σε άλλους τομείς. Η αξιολόγηση του προσωπικού και η διαδικασία των μετατάξεων των διοικητικών υπαλλήλων θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει παράλληλα με τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την πρόσληψη, π.χ., συμβασιούχων για τα ραδιοφωνικά προγράμματα του Τρίτου και του Kosmos.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs