Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Αντιπολίτευση εφ' όλης της ύλης αρχίζει η Ν.Δ. - Τα νέα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας


Κυρ. Μητσοτάκης: Το σύνθημα δίνει σήμερα στην Κ.Ο. ο νέος πρόεδρος

SOOC/Nikos Libertas
Μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των Σκουριών αναμένεται να εξαπολύσει ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου). 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου 
Το σύνθημα για την αντιπολιτευτική αντεπίθεση της Ν.Δ., με αιχμή το ασφαλιστικό, την οικονομία και τις επενδύσεις, δίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλώντας το μεσημέρι την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η σχεδόν τετράμηνη απραξία που προκάλεσε η εσωκομματική διαδικασία.
Παράλληλα, συνεχίζει την προσπάθεια για αναδιοργάνωση της Συγγρού με συνεχείς επαφές με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ενώ έπονται και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με βουλευτές.
Σήμερα στις 14:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για πρώτη φορά υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να σημάνει το σάλπισμα για την άσκηση δομικής και εφ’ όλης της ύλης αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Το στίγμα της νέας αντιπολιτευτικής πλεύσης της Ν.Δ. αναμένεται να το δώσει αναφερόμενος στην πρώτη μεγάλη μάχη που θα αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Ηδη οι στενοί συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει την εναλλακτική πρόταση που θα καταθέσει ο αρχηγός της Ν.Δ. στην επικείμενη κοινοβουλευτική μάχη επιχειρώντας να δείξει ότι πλέον η αντιπολίτευση θα γίνεται με επιχειρήματα, καθαρό ιδεολογικό χαρακτήρα και κοστολογημένες αντιπροτάσεις με μεταρρυθμιστικό στίγμα. Ψηλά στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη θα είναι, όμως, και το ζήτημα της τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων όπου αναμένεται να εξαπολύσει μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής.
Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θα δώσει έμφαση και στην ενότητα του κόμματος την οποία επιχειρεί να διαφυλάξει με συνεχείς συναντήσεις με όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος αλλά και με επαφές με απλούς βουλευτές. Χθες μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στη Συγγρού τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Μετά την πολύωρη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη με όποιο ρόλο του διαθέσει ο νέος πρόεδρος.
«Αντίπαλός μας είναι ο Τσίπρας» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά τη συνάντηση και αποκάλυψε ότι έγινε μια διεξοδική συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας ενδέχεται να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του κόμματος. Υπάρχουν όμως και εισηγήσεις για τοποθέτηση δύο αντιπροέδρων, του Κωστή Χατζηδάκη και του Αδ. Γεωργιάδη, στο πρόσωπο των οποίων θα εκφραστεί η επιθυμία του νέου προέδρου για τη σύζευξη της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς με την αμιγώς δεξιά πλευρά του κόμματος.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αδελφή του και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επίσης διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθειά του να ανανεώσει το κόμμα. «Πνέει νέος αέρας. Με τον Κυριάκο η Ν.Δ. γύρισε σελίδα» είπε η κυρία Μπακογιάννη μετά την 45λεπτη συνάντησή της με τον πρόεδρο του κόμματος. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη για θέσεις, αλλά παραδέχτηκε ότι η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για την ίδια και σε ανθρώπινο επίπεδο. «Δεν παύουμε να είμαστε και άνθρωποι. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό και τιμητικό να βλέπεις τον αδερφό σου πρόεδρο της Ν.Δ.» δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη.
Νέα πρόσωπα
Τον βουλευτή της Β’ Αθηνών και εκπρόσωπο της «καραμανλικής» πτέρυγας Γιώργο Κουμουτσάκο όρισε χθες νέο εκπρόσωπο Τύπου του Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης έχρισε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νίκο Δένδια, Γιάννη Βρούτση και τη Νίκη Κεραμέως. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου Λευτέρης Αυγενάκης ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο οποίος θα αποτελέσει τον σύνδεσμο του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προταθεί ο πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας. Αναπληρωτές του θα προταθούν οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης, Στέργιος Γιαννάκης, Αθανάσιος Καββαδάς, Ανδρέας Κατσανιώτης και Χρήστος Μπουκώρος.
Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, χθες ο παραιτηθείς γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει τέλος στο «καραμανλικό» σύστημα. «Περιμένω πάρα πολλά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύντομα να γίνει πρωθυπουργός» είπε σε συνέντευξή του ο κ. Βαρβιτσιώτης και άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι πρέπει να τεθεί τέλος στο «σύστημα, το οποίο διοικούσε το κόμμα σχεδόν δύο δεκαετίες από το 1997».
http://www.naftemporiki.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs