Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα το «ραντεβού» Τσακαλώτου - Σόιμπλε στο Βερολίνο

EPA/OLIVIER HOSLET
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτ. αρχείου). 

Με τη σημερινή συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο κορυφώνεται ο μαραθώνιος των επαφών του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης και της επίσημης έναρξης της διαδικασίας της αξιολόγησης.
Η χθεσινή συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών σε καλό κλίμα.
Κατά τις ίδιες πηγές, «ο κ. Ντέισελμπλουμ διευκρίνισε ότι οι "μήνες" που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος μαζί».
Ο κ. Τσακαλώτος είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, ο οποίος και υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της συνέχισης της συνεργασίας της με τους διεθνείς εταίρους.
Ο κ. Λιου ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

http://www.naftemporiki.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs