Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ραντεβού στην Agrotica δίνουν οι αγρότες - Μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη


Ραντεβού στην Agrotica δίνουν οι αγρότες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν για την Πέμπτη οι αγρότες από όλα τα μπλόκα εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου.
Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης.
Ωστόσο, το μπλόκο των Τεμπών, σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αποφάσισε να μην πάει συντεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει τη συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών, αλλά να κλιμακώσει τον αγώνα με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Επίσης, το μπλόκο των Τεμπών συζητά το ενδεχόμενο να καλέσει το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης την Τετάρτη, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Οι φωνές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πληθαίνουν συνεχώς, ενώ οι αγρότες του Προμαχώνα, που έχουν και την σκληρότερα στάση μέχρι στιγμής, έκλεισαν σήμερα επ' αόριστον το τελωνείο της περιοχής με αποτέλεσμα ήδη να έχει δημιουργηθεί ουρά φορτηγών πολλών χιλιομέτρων.
Την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.
Μέχρι στιγμής πάντως και παρά τις όποιες μετριοπαθείς φωνές οι αγρότες αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό εάν πρώτα δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι αλλαγές στην φορολογία τους.
Τρακτέρ στην Αθήνα
Εν τω μεταξύ, περίπου 80 αγροτικά μηχανήματα είναι παραταγμένα στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, κοντά στην Αττική Οδό. Οι αγρότες δεν έχουν αποκλείσει το δρόμο και σύμφωνα με την Τροχαία δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs