Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Οι «γύπες» επενδύουν στην εξάντληση


Οι «γύπες» επενδύουν στην εξάντληση - Media

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Μετά από πέντε συναπτά έτη «διάσωσης» με τη συνεπή εφαρμογή των μνημονίων φαίνεται πως φτάνει η στιγμή για την ανταμοιβή των υπομονετικών: Αυτών δηλαδή που επενδύουν στη θλίψη, την εξάντληση και την ταλαιπωρία, έτσι ώστε να  χτυπήσουν αποτελεσματικά και τελεσίδικα το θύμα τους…
Αυτού του είδους οι επενδυτές, οι οποίοι ίπτανται από την αρχή της κρίσης πάνω από το ημιθανές σαρκίο της ελληνικής οικονομίας, αναμένοντας υπομονετικά την εξάντληση των αντιστάσεων της κοινωνίας δεν κρύβονται από όσους τουλάχιστον έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Το όνομά τους άλλωστε (distress funds) υποδηλώνει το στόχο τους. "
Σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει δυσφορία, αγωνία, ανησυχία. Ως ρήμα η λέξη έχει την έννοια των «θλίβω», «στεναχωρώ» και στην καθομιλουμένη «ταλανίζω» και «βασανίζω». Μια ακόμη νομική έννοια της λέξης distress, είναι το «κατάσχω». Πρόκειται για τη λέξη η οποία περιγράφει και τον τελικό στόχο των επενδυτών στη δυστυχία των άλλων.
Αν κάποιος έχει κρατήσει ακόμη τα μάτια μου ανοιχτά, μετά από πέντε χρόνια πίεσης, ταλαιπωρίας και αγωνία, μπορεί να δει ξεκάθαρα πάνω από το κεφάλι του τους γύπες έτοιμους, μετά από το τρίτο μνημόνιο, να εφορμήσουν.
Εκτός από τα μεγάλα κομμάτια (υποδομές- αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα, νερά κλπ) οι γύπες έχουν ήδη βάλει στο χέρι το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την διαδικασία της ρύθμισης των κόκκινων δανείων. Πρόκειται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιχειρήσεων που τινάχτηκαν στον αέρα από την κρίση, αλλά και νοικοκυριών που συντρίφτηκαν από την οικονομική δυσπραγία.
Οι επενδυτές της αγωνίας και της εξάντλησης, είναι πια έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την εξάντληση, την απογοήτευση και κατά συνέπεια την μοιρολατρία  στην οποία έχουν  οδηγήσει την ελληνική κοινωνία οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Ειδικά  οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών,  που «αποδεικνύουν» ότι και ο δρόμος της «αριστεράς» του Τσίπρα οδηγεί ακριβώς στο ίδιο σημείο: στο ξεπούλημα και την κατάσχεση.
ΥΓ1: Ενδεχομένως, το υποψήφιο θύμα του πτωματοφάγου (distress funds) βλέπει τις βόλτες του γύπα πάνω από το κεφάλι του και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι είναι ο στόχος της τελικής του εφόρμησης. Στις επόμενες βδομάδες που θα ξεκινήσει  η διαδικασία για το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων, τα «πτώματα» δεν θα έχουν κανένα περιθώριο αντίστασης…
ΥΓ2: τα «πτώματα» συσσωρεύουν πολιτικό κόστος το οποίο δεν θα μπορέσει να αποφύγει να το πληρώσει –και μάλιστα εντόκως—η πρώτη φορά «αριστερά» κυβέρνηση, όσο κι αν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι «πεθαμένοι» δεν …μιλούν.

http://www.topontiki.gr/article/146740/oi-gypes-ependyoyn-stin-exantlisi#.VidAV1OMNaA.twitter

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs