Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι όροι, η σειρά και η... εμπλοκή του debate


Aρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα των δημοσιογράφων για έναν ακόμη κύκλο «ελεύθερων ερωτήσεων»
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Έξι δημοσιογράφοι, επτά πολιτικοί αρχηγοί και πέντε θεματικές ενότητες. Τα μαθηματικά του debate δεν έβγαιναν, καθώς μεταξύ άλλων κάποιος εκ των δημοσιογράφων δεν θα έθετε ερώτηση σε κάποιον πολιτικό αρχηγό και έτσι οι έξι εκπρόσωποι του τύπου στο αποψινό debate (Όλγα Τρέμη, Αντ. Σρόιτερ, Μαρία Χούκλη,. Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσίωνη και Μ. Γιομπαζολιάς) ζήτησαν να ενταχθεί μία ακόμη ενότητα ερωτήσεων.
Η αρχική πρόταση ήταν να υπάρξει ένας ακόμη κύκλος ελεύθερων ερωτήσεων, πρόταση που απεδέχθησαν όλοι πλην του ΣΥΡΙΖΑ! Ωστόσο, επειδή προφανώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει δημοσιογράφος που δεν θα ρωτούσε τον Πρωθυπουργό,
συμφωνήθηκε να σπάσει η ενότητα Παιδεία - Υγεία - Διοίκηση - Κοινωνική Πολιτική σε δύο, δηλαδή Παιδεία – Υγεία και Διοίκηση – Κοινωνική Πιολιτική.
Η έναρξη κάθε ενότητας θα γίνεται από διαφορετικό δημοσιογράφο, ενώ η σειρά τοποθέτησης των αρχηγών θα εναλλάσσεται ανά ερώτηση, από τον πρώτο στον τελευταίο. Δηλαδή, σε κάποιες ερωτήσεις θα απαντά πρώτος ο κ. Αλ. Τσίπρας ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, στις επόμενες η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής του μικρότερου.
Το debate προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 21.00, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Π. Χαρίτου. Την πρώτη ερώτηση θα θέσει η κ. Όλγα Τρέμη (Mega) προς τον Αλ. Τσίπρα σχετικά με την οικονομία και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι κατά σειρά. Ο δεύτερος κύκλος θα ανοίξει με τον κ. Αντ. Σρόιτερ (Αlpha) για τη διοίκηση και την κοινωνική
πολιτική, ο τρίτος από την κ. Μαρία Χούκλη (ΑNT1) για την ενότητα Παιδεία / Υγεία, ο τέταρτος από την κ. Μάρα Ζαχαρέα (Star) για τη μεταναστευτική πολιτική, ο πέμπτος από την κ. Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) για την εξωτερική πολιτική, ενώ την τελευταία ενότητα, των «ελεύθερων ερωτήσεων», θα εκκινήσει ο κ. Μάκης Γιομπαζολιάς (Κανάλι Ε). Θα ακολουθήσει ένας έβδομος κύκλος τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και μάλιστα σε δύο γύρους, οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθενός και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον ή άλλους ή να απαντήσει σε ερώτηση που
ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί. Ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του ενάμισι λεπτό ανά γύρο.
Παρά τις αρχικές προθέσεις για περιορισμό της διάρκειάς του, το debate αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs