Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Ανακοινώνονται έως την Τετάρτη


«Λελογισμένη διεύρυνση» χωρίς να διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες - Δεν υπήρξαν αλλαγές στη σειρά εκλογής των βουλευτών
«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Ανακοινώνονται έως την Τετάρτη 
Με χαρακτηριστικό στοιχείο την…«λελογισμένη» διεύρυνση, τόσο σε πρόσωπα της κεντροαριστεράς όσο και του φιλελευθέρου τόξου, κυρίως όμως σε περιφερειακό επίπεδο και χωρίς να διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, «κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια.

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια που αναμένεται να ανακοινωθούν έως την προσεχή Τετάρτη, συμμετέχουν σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στις τοπικές κοινωνίες στα πλαίσια του «μετώπου του ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ υπάρχει μετά από πολύ καιρό και συστράτευση με στελέχη καθαρής δεξιάς οπτικής, αλλά και πρώην πολιτευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η ηγεσία της Ν.Δ. τήρησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τους νυν βουλευτές και τους επιλαχόντες στις πρώτες θέσεις και δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου αλλαγές στα ψηφοδέλτια. Όπως είχε πει ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές, καθώς η λαϊκή ετυμηγορία ήταν πρόσφατη, μόλις πριν από οκτώ μήνες και ως εκ τούτου στις γαλάζιες λίστες παρέμειναν οι 76 βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και οι περισσότεροι επιλαχόντες με βάση τη σειρά σταυροδοσίας.

Οι αλλαγές έγιναν στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων, δίνοντας την αίσθηση της ανανέωσης σχεδόν σε όλη την Επικράτεια, αλλά, όπως λέει και η «γαλάζια» ηγετική ομάδα τη συμπόρευση πολλών δυνάμεων και εκτός κόμματος, υπό το κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ. «η Ελλάδα μπροστά». 

Μεγάλη συζήτηση γίνεται μόνο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο το χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης (σ.σ. θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και στο Ηράκλειο) που έχει αποφασίσει να διατηρήσει στις θέσεις τους, τους εκλεγμένους, Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκη Κεραμέως, ενώ πιθανότατα θα ενταχθεί στη λίστα ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας.

Εάν τελικά κλειδώσει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα που σηματοδοτεί πολλά για τη Ν.Δ. κυρίως λόγω της επιρροής του κ. Γράψα στο στράτευμα και σε ευρύτερα στρώματα της κεντροδεξιάς, τότε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και θα μετακινηθούν μια σειρά προς τα κάτω οι προαναφερθέντες βουλευτές.

Στα πλαίσια της αμφίπλευρης διεύρυνσης που σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., τα οποία χειρίστηκαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και οι βουλευτές, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τασούλας, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος και Κώστας Γκιουλέκας, υπάρχουν ονόματα που θα προκαλέσουν συζητήσεις.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε και το «Βήμα της Κυριακής» που έδωσε μια πρώτη εικόνα των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.  θα είναι υποψήφιος ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, προερχόμενος από το Ποτάμι, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος, Χάρης Σταμέλλος που είχε συμπαραταχθεί με τη Δημοκρατική Παράταξη-ΠαΣοΚ τον περασμένο Ιανουάριο, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και μάλλον η Άντζελα Γκερέκου που δεν θα είναι υποψήφια στην Κέρκυρα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Πειραιά, ενώ στην Α΄ Πειραιά ο υιός του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά που είχε συμπορευθεί παλαιότερα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη Θεσσαλονίκη, η πιο ηχηρή μετεγγραφή είναι του δημοτικού συμβούλου, του πολιτικού μηχανικού Κώστα Ζέρβα, ένα πρόσωπο που προέρχεται από την κεντροαριστερά και ήταν αντιδήμαρχος το προηγούμενο διάστημα με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη. Στη λίστα θα είναι η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Στη Θεσσαλονίκη, και στις δυο περιφέρειες θα συμπορευθούν με τη Ν.Δ. και στελέχη που στηρίζουν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που διατηρεί άριστη σχέση με τη σημερινή ηγεσία.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η…επιστροφή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του επί σειρά ετών βουλευτή Κώστα Κιλτίδη (σ.σ. μια περίοδο ήταν στο ΛΑΟΣ), ο οποίος από το Κιλκίς θα είναι στη λίστα της Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ από τους ΑΝΕΛ υπάρχουν αρκετές συμμετοχές στις λίστες, όπως π.χ. του πρώην βουλευτή Μαρίνου Ουζουνίδη στον Έβρο.

Στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας θα είναι και πάλι, ενδεικτικά όσοι δεν εξελέγησαν, όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην Α΄ Πειραιά, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στη δεύτερη θέση πίσω από τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο, στην Α΄ Αθηνών η Φωτεινή Πιπιλή και ο Μανώλης Μαυρομάτης και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ο πρώην γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη Δράμα θα είναι υποψήφιος ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κώστας Παπαδόπουλος και στα Τρίκαλα θα είναι ο γνωστός ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης, ενώ το ψηφοδέλτιο του νομού Κυκλάδων έκλεισε ως εξής: ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, η Κατερίνα Μονογιού, ο Γιώργος Βακόνδιος, ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γιώργος Λαζαρόπουλος. 

Στην Αχαϊα θα είναι υποψήφιοι, οι εξής: Ανδρέας Κατσανιώτης Ανδρέας (Βουλευτής), Άγγελος Τσιγκρής (Εγκληματολόγος), θανάσης Νταβλούρος (τέως Βουλευτής), Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος  (Δημοσιογράφος-Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας ), Έφη Γιαννιά (Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ), Έλενα Κονιδάρη-Αντωνοπούλου (Δημόσιος Υπάλληλος Υγείας) Αντωνακόπουλος Δημήτρης (Έμπορος), Γρηγόρης Κοντοδήμος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Βάνα Ντσελβέ (τέως Πολιτευτής -Δικηγόρος) και Βασίλης Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιγιάλειας-Πολ.Μηχανικός-Αντιδήμαρχος Αιγιάλειας).

Στα Γιάννενα, εκτός του Κώστα Τασούλα που είναι στην πρώτη θέση και του Σταύρου Καλογιάννη που ακολουθεί, οι αλλαγές έγιναν στις δυο τελευταίες θέσεις με τη συμμετοχή του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ιωαννίνων, Γιώργου Νταλαμάγκα, αλλά και αυτή της δικηγόρου και πρώην αντινομάρχη Ιωαννίνων, Μαρίας Τσολάκη.

Στην Κοζάνη δεν έγινε καμία αλλαγή και στη λίστα θα είναι οι εξής, ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης και οι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δακής, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Τοπαλίδης, Φώτης Ζυγούρης, Γάκη Στεργιανή,

Στην Πέλλα η λίστα είναι η εξής: Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Γεσθημανή Πασχαλίδου, Ευθαλία Τσαλκιτζή και Στέργιος Αντωνίου.

Στη Βοιωτία, όπου αποχώρησε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καράμπελας που πήγε στο Ποτάμι, στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο νυν βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας και η Λ. Θεοδώρου-Μαγουλά, η Κική Μαχαιρά, ενώ στη Ν.Δ. προσχώρησε και ο Βαγγέλης Γιαννάκης, υιός του κεντρικού στελέχους των ΑΝΕΛ, Μιχάλη Γιαννάκη που διετέλεσε και βουλευτής της Ν.Δ.

Στην Ημαθία, υποψήφιοι θα είναι οι εξής: οι νυν βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Τάσος Μπαρτζώκας, Γεωργία Μπατσαρά, Κώστας Γιοβανόπουλος και Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Στη Λάρισα, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 στο ψηφοδέλτιο θα υπάρξουν δύο αλλαγές στις τελευταίες δυο θέσεις, με τη συμμετοχή του νεαρού αγρότη του Γιώργου Ντάτσιου και της προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ υποψήφιας στις περασμένες εκλογές Ελένης Πολύζου. Στις πρώτες θέσεις είναι οι εξής: οι νυν βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τζανακούλης, Στέλλα Μπίζιου, Ζήσης Γρηγορίου, Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Ελένη Αξιόγλου, Απόστολος Παπαπαρίσης και Θεοδώρα Κάλλα.

Στη Μαγνησία, η λίστα ανανεώθηκε με την προσθήκη του Στ. Νάκου, υιού του αείμνηστου Θαν. Νάκου επί σειρά ετών βουλευτή και υφυπουργού στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Στην πρώτη θέση θα είναι ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος και ακολουθούν: Ζέττα Μακρή, Θανάσης Κοκκίνης, Γιώργος Καλτσογιάννης, Μιχάλης Μιτζικός, Ελένη Αντωνοπούλου-Μπουρούνη, Κώστας Παπαδόπουλος και Μαρία Καπάνη.

Στη Φθιώτιδα, τα νέα ονόματα είναι του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Μητσόπουλου και του δικηγόρου Αθηνών, Θανάση Κόκκινου, υιό του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινου. Στις πρώτες θέσεις θα είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου.

Στην Πιερία, η λίστα των υποψηφίων θα είναι η εξής: Κώστας Κουκοδήμος, Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Παπαστεργίου, Δημήτρης Μπέης και Κλέβουλος Θεοτόκης.

Στην Καρδίτσα δεν έγινε καμία αλλαγή και στη λίστα είναι ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας και ακολουθούν η Ασημίνα Σκόνδρα, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Ορέστης Ψαχούλας και ο Σωτήρης Κουλοκτσής.

Στη λίστα του νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης, συμμετέχουν ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ο Σάββας Σαββαόγλου και η Πηνελόπη Λυκούδη.

Στην Πρέβεζα στις τρεις πρώτες θέσεις είναι ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο Δημήτρης Γιολδάσης και η Μαρία Κατσικοβόρδου. Στην Άρτα, εκτός λίστας είναι ο Γιώργος Νταβρής, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ και οι συμμετέχοντες είναι ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Παπασιώζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, η Κ.Σίμου και ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μιχάλης Νικολάου.

Στις λίστες δεν θα είναι πρόσωπα, όπως π.χ. Γιώργος Βουλγαράκης και Θόδωρος Ρουσόπουλος που στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη, όπως και ο Ευάγγελος Αντώναρος που έκανε δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και επικαλέστηκε επαγγελματικούς λόγους. Οι πρώην Πρωθυπουργοί θα είναι υποψήφιοι, ο μεν Κώστας Καραμανλής στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο δε Αντώνης Σαμαράς στην Μεσσηνία.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs