Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εξασφαλίστηκαν κονδύλια για προσλήψεις άλλων 4.000 εκπαιδευτικών


Αγώνας δρόμου για τις ελλείψεις πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία
Εξασφαλίστηκαν κονδύλια για προσλήψεις άλλων 4.000 εκπαιδευτικών
Αγιασμός σε σχολείο σε φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
 
Παπαματθαίου Μάρνυ

Επιπλέον τέσσερις χιλιάδες θέσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία εξασφάλισε τελικά το υπουργείο Παιδείας μετά τις συνεχείς οχλήσεις και καταγγελίες κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας.

Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας.

Μία ημέρα μετά, με ελλείψεις περίπου 21.000 εκπαιδευτικών που από καθυστερημένη αντίδραση δεν θα καλυφθούν παρά στο τέλος του μήνα, χτυπάει εφέτος το πρώτο «κουδούνι» για τους 1.400.000 μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της χώρας.

Ο αγιασμός θα γίνει στα σχολεία της χώρας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, την ερχόμενη Δευτέρα 14 του μήνα τα σχολεία θα ξεκινήσουν ξανά, για να διακόψουν τα μαθήματά τους στις 17 Σεπτεμβρίου. Και αυτό διότι από τις 18 του μήνα ως και τις 21 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Έτσι στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα ξεκινήσει επί της ουσίας χωρίς εμβόλιμες διακοπές η εφετινή σχολική χρονιά με την καταγραφή των ελλείψεων και των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εκπαιδευτικών της χώρας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται εφέτος κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας (νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας).

Στη βαθμίδα αυτή η ΔΟΕ έχει υπολογίσει τα κενά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους 14.000 πανελλαδικά. Μαζί με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών φτάνουν τις 21.000.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs