Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

H Ντόρα στο Μαξίμου, ο Σαμαράς σε… κρίση


Γαλάζια θύελλα

Ελάχιστη γραμμή «εθνικής άμυνας» στην τελική - και εκρηκτική όπως διαμορφώνεται – αναμέτρηση με τους πιστωτές επιχειρεί να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας, στρεφόμενος σήμερα και στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.
Ο πρωθυπουργός απέκρουσε μεν το νέο «προσκλητήριο» ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, θα συναντηθεί όμως διαδοχικά σήμερα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και την – πολιτική… έκπληξη των ημερών – Ντόρα Μπακογιάννη.
Ειδικά η είσοδος της Ντόρας Μπακογιάννη έχει τη δική της, ιδιαίτερη σημασία και σημειολογία, σε μια συγκυρία καθοριστική και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ερχεται τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να δηλώνει παρών για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», αναμένει τουλάχιστον… προσωπική πρόσκληση προς ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα και (δεν) βλέπει ότι το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 57% του εκλογικού σώματος – με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO – του ζητούν να φύγει από την ηγεσία του κόμματος.
Η συνάντηση Τσίπρα – Ντόρας έρχεται, εν ολίγοις την ώρα που η εσωτερική κρίση στη ΝΔ τελεί απλώς εν αναμονή της συμφωνίας ή της ρήξης με τους πιστωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, το ραντεβού κλείστηκε κατόπιν συνεννοήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και η βουλευτής της ΝΔ θα πάει στο Μαξίμου με την ιδιότητα της προέδρου της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από την δική του πλευρά, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πάει στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό κομίζοντας τα νέα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να επαναλάβει την θέση του για «λύσεις πατριωτικές» από την εξέφρασε χθες και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και το αίτημα για σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Ανάλογο αίτημα αναμένεται να θέσει και η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα έχει αργότερα συνάντηση και με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός δεν προσβλέπει μεν σε μέτωπο «εθνικής στήριξης», θα επιδιώξει ωστόσο να επαναβεβαιώσει την απόρριψη απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα των απαιτήσεων ρήξης των πιστωτών, εν όψει και της καθοριστικής, τελικής φάσης στη διαπραγμάτευση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χθες πηγές του Μαξίμου σημείωναν ότι «οι θεσμοί κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η ελληνική Βουλή».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται και στο εσωκομματικό πεδίο. Στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός αναμένεται, όπως έπραξε και με το κόμμα στην Πολιτικη Γραμματεία, να ζητήσει την στήριξη και των βουλευτών στη δύσκολη διαπραγματευτική μάχη της κυβέρνησης.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs