Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ισχυρή πτώση στις αγορές λόγω Ελλάδας


Βουτιά σημειώνει και το ευρώ έναντι του δολαρίου.
isxuri-ptwsi-stis-agores-logw-elladas
Με ισχυρή πτώση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των ανησυχιών για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. ενώ σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
 
«Χτύπημα» δέχεται και το ευρώ το οποίο υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1997 και 0,55 έναντι του γεν στο 138,7.
Με πτώση 1,5% άνοιξε ο γερμανικός DAX, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,1% στις 20.387,79 μονάδες, και ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε αμετάβλητος στις 1.651,92 μονάδες.
 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 1%, ο ιταλικός FTSE MIB 1,3%μ ενώ ισχυρή πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί 2%.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της OptionsXpress, Ben Le Brun, «η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη λέξη που ακούγεται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ή κάτι οριστικό ώστε οι αγορές να συνεχίσουν την πορεία τους στη ζωή, με ή χωρίς την Ελλάδα».
Οπως αναφέρει το CNBC, πολλοί αναλυτές εδώ και καιρό εκτιμούσαν ότι η Αθήνα θα έκανε πίσω στις απαιτήσεις των πιστωτών στο τέλος, όμως η έλλειψη ξεκάθαρης προόδου στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει την νευρικότητα στην αγορά.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της HHS Global Insight, Rajiv Biswas, επισημαίνει ότι θα υπάρξει ταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών στις επόμενες αποπληρωμές χρέους της.
«Οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα έχει επιτύχει μια συμφωνία μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, και θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ. Αν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με το τι θα γίνει στη συνέχεια θα ενταθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs