Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μέρκελ, Ολάντ: Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον Τσίπρα


"Το μήνυμα θα είναι: οι συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν", είπε η Άνγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες, ενώ την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ζητά από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι είναι εφικτή μια λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
Η Μέρκελ ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που ακόμα κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ .
"Το μήνυμα θα είναι: οι συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν", ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Ο στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη", τόνισε επίσης και συνέχισε: "αν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος".
"Αλλά κάθε ημέρα μετράει", πρόσθεσε.

Ολάντ: Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να μην καθυστερούμε

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το ενδεχόμενο για μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.
"Αν, στο περιθώριο, μπορούμε με την κα Μέρκελ, όπως και με άλλους αρχηγούς κρατών και με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε (το θέμα της Ελλάδας) θα το κάνουμε", είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε εξάλλου να "επιταχυνθούν" και να "ολοκληρωθούν" γρήγορα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει "να σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ευρωζώνη".
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs