Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού

Αλλάζει ο καιρός – Βροχές και Καταιγίδες
Ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και βροχές θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Αλλάζει και πάλι από σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Βροχές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτό το τριήμερο.

Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση στα πελάγη φτάνοντας ακόμα και τα 7 μποφόρ ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια τμήματα τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι θα έχει ηΘεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο καθώς και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας ακόμα και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Το Σάββατο, στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1339028/allazei-o-kairos-vrohes-kai-kataigides.html
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs