Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής εξετάζουν οι Ευρωπαίοι

Υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις καθώς εκτιμάται ότι δεν θα πρέπει οι ηγέτες να ασχολούνται με θέματα όπως το ασφαλιστικό και οι φόροι. Μετά το Eurogroup θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής εξετάζουν οι Ευρωπαίοι
Aξιωματούχοι της Ευρωζώνης συζητούν τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Κυριακή για να την αντιμετώπιση της κρίσης με την Ελλάδα μετά από τους αυξανόμενους φόβους ότι η διαπραγμάτευση δεν θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup της Πέμπτης. 
Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους οι συζητήσεις για μια έκτακτη Σύνοδο ανακινήθηκε σε συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών της Ελλάδας τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών.
Υποστηρίζουν ότι παρότι η ιδέα συζητήθηκε υπάρχει αξιοσημείωτη αντίσταση για τη διεξαγωγή της από αρκετούς πιστωτές δεδομένου ότι τεχνικά θέματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και οι φόροι δεν είναι δικαιοδοσία των προέδρων και των πρωθυπουργών της ΕΕ.
«Αν δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών δεν θα υπάρχει κάτι να συζητηθεί και μεταξύ των ηγετών», δήλωσε ο ένας αξιωματούχος.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η χώρα δεν προγραμματίζει να παρουσιάσει νέες προτάσεις στο Eurogroup, δείχνοντας ότι η χώρα δεν θα κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις για να ξεκλειδώσει την διαδικασία και να αποφύγει την πτώχευση.
Δήλωσε στην Bild ότι «το Eurogroup δεν είναι το φόρουμ για την παρουσίαση θέσεων και σχεδίων τα οποία δεν έχουν προηγουμένως συζητηθεί και τύχει διαπραγμάτευσης σε χαμηλότερο επίπεδο».
Η Ελλάδα παραμένει πρόθυμη να βρει λύση αλλά οι πιστωτές πρέπει να πάρουν τις προτάσεις της Αθήνας σοβαρά για να τελειώσει το αδιέξοδο, είπε, ζητώντας από την Αγκελα Μέρκελ να ηγηθεί.
Εκπρόσωπος του Donald Tusk του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα είναι υπεύθυνος για να καλέσει τη σύνοδο δήλωσε πως δεν υπάρχουν τώρα σχέδια για έκακτη κλήση των ηγετών.
«Το επόμενο αποφασιστικό βήμα είναι το Eurogroup», είπε ο Preben Aaman. Οποιαδήποτε επόμενα βήματα θα αποφασιστούν υπό το πρίσμα του αποτελέσματος του Eurogroup. Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι μια συμφωνία γίνεται ευκολότερη ή ποιο συμφέρουσα με το πέρασμα του χρόνου.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs