Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιμονή για περικοπές - Δεν θα θάψουμε τη Δημοκρατία


«Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε τη Δημοκρατία»
«Πολιτική σκοπιμότητα» διακρίνει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πίσω από «την επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις» και δηλώνει πως η κυβέρνηση «θα περιμένει υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό».
Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στον απόηχο του χθεσινού αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις και στέλνει μήνυμα στους δανειστές πως δεν θα πρέπει να εκλαμβάνουν ως αδυναμία η επιθυμία της ελληνικής πλευράς για λύση.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:
«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό.
Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.
Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs