Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σκληρό παιχνίδι: Διαψεύδει την Κομισιόν η Αθήνα, «δεν έχουμε ενημερωθεί»

Διαψεύδει την Κομισιόν η Αθήνα, «δεν έχουμε ενημερωθεί»
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απαντώντας στις δηλώσεις Σχοινά ότι η ελληνική πλευρά έχει ενημερωθεί από τον Πιερ Μοσκοβισί πως οι νέες προτάσεις της έχουν κριθεί ανεπαρκείς, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης πως «η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως ειδικότερα σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί».

Νωρίτερα το μεσημέρι, κατά την καθειρωμένη ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «ο επίτροπος Μοσκιβισί έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους της Ελλάδας ότι οι τελευταίες προτάσεις τους δεν αντανακλούν τις προηγούμενες συζητήσεις».

Το θέμα ανοίξε από χθες, Τρίτη, όταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που συναντήθηκε με τον επίτροπο Μοσκοβισί, τόνισε ότι η Αθήνα αναμένει επίσημη γραπτή αντίδραση επί του νέου κειμένου.

Έκτοτε Αθήνα και Βρυξέλλες βρίσκονται σε μια διελκυστίνδα δηλώσεων σχετικά με το έαν έχει υπάρξει τοποθέτηση των θεσμών για το νέο ελληνικό κείμενο πρότάσεων. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επανήλθαν σήμερα το πρωί τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση.

Το πάγωμα της διαπραγμάτευσης μπορεί να εκληφθεί και ως έκφραση ενόχλησης της Κομισιόν, και του Γιούνκερ προσωπικά, ο οποίος από το Σάββατο, όταν άφησε να διαρρεύσει πως δεν απαντά στα τηλεφωνήματα του έλληνα πρωθυπουργού, αφήνει να διαφανεί η δυσαρέσκειά του τόσο για τις δηλώσεις τσίπρα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα όσο και για την καθυστέρηση στην υποβολή των νέων προτάσεων της Ελλάδας. 
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs