Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο


Περισσότερα από 50 δημόσια μουσεία και περίπου 30 αρχαιολογικοί χώροι συμμετέχουν με πλήθος εκθέσεων, ημερίδων, διαλέξεων, θεματικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσικών εκδηλώσεων κ.α. στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
 Menelaos Myrillas / SOOC
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, επιλέγεται ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τις εποχής μας. Σε αυτή τη διαδικασία τα μουσεία πρέπει και μπορούν να έχουν έναν καθοριστικό ρόλο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μία κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

 Την ημέρα του εορτασμού, Δευτέρα 18 Μαΐου, όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτοί με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το ισχύον ωράριό τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs