Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ραντεβού με Ντράγκι αναζητώντας ανάσα ρευστότητας

REUTERS/RALPH ORLOWSKI
Φωτογραφία αρχείου.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Όλο το βάρος στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μεθαύριο Τετάρτη ρίχνει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει πείσει τον Μάριο Ντράγκι να δώσει την πολυπόθητη  ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μέχρι την οριστική συμφωνία στα τέλη Μαΐου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν αύριο στη Φραγκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, για συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θα συναντηθούν αύριο το απόγευμα στις 17:30, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Την  ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί αύριο στο Παρίσι στις 9.00, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν καις τη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί.

Όπως είπε στην πρώτη τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης «αν θέλουμε να υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να γίνει υπό το καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να μην φτάσει σε διλήμματα του τύπου ''πληρωμή μισθών ή δόσεων''» σημειώνοντας πως «Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία».

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση οι συζητήσεις ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στο Brussels Group με το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά να παραμένουν τα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ και το πρακτορείο Reuters.

Τέλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, δήλωσε νωρίτερα «άγνοια» για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs