Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Έκθεση προόδου που θα ανοίξει τον δρόμο για μερική χρηματοδότηση της Ελλάδας καταρτίζει το Βrussels Group


Πυρετός ζυμώσεων ενόψει του Euro Working Group της Τετάρτης και του Eurogroup της Παρασκευής
Τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group δίνουν μάχη με τον χρόνο στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου έως αύριο να καταρτιστεί μια έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία, η οποία θα τεθεί στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων, τόσο στο Euro Working Group της Τετάρτης όσο και στο Eurogroup της Παρασκευής.
Μετά από τρεις ημέρες μαραθώνιων διαβουλεύσεων στο Παρίσι, το Βrussels Group έχει σημειώσει κάποια βήματα προόδου.
Η καταρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος - μεταξύ 1,2% και 1,5% του ΑΕΠ - για το 2015, αλλά και για την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, κρίνεται θετική από όλες τις πλευρές.
Το χάσμα όμως παραμένει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group  θα συνεχιστούν - για τέταρτη διαδοχική ημέρα - σήμερα Τρίτη, ξεκινώντας από τις 10:00 το πρωί, παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του Euro Working Group.
Χθες κατά την τρίτη ημέρα των διαβουλεύσεων στο τραπέζι τέθηκαν θέματα φορολογίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό χρέος.
Κορυφαίες πηγές των θεσμών επιβεβαιώνουν πως η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίστηκε καλύτερα προετοιμασμένη - έναντι του προηγούμενου διαστήματος - στο Παρίσι.
Όμως, παρά τα διστακτικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, ο πήχης έχει μειωθεί δραματικά και κανείς πλέον δεν αναμένει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Το καλύτερο που έχει να περιμένει η Αθήνα από το Eurogroup της Παρασκευής είναι μια θετική απόφαση για εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, υπό την αυστηρή ωστόσο προϋπόθεση πως η έκθεση προόδου που θα παρουσιαστεί στους Ευρωπαίους θα κατορθώσει να τους πείσει για τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς.
Όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη μάχη για την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση θα δοθεί στο επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 11 Μαΐου.
Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση εξαντλείται και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs