Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δίαυλος επικοινωνίας Μαξίμου- εταίρων μέσω Frankfurt Group







Πριν από περίπου ένα μήνα, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συναντήθηκε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας στη Φρανκφούρτη. Κάποιοι τους αποκάλεσαν Frankfurt Group. Από τότε επικοινωνούν τηλεφωνικά περίπου μία φορά την εβδομάδα με στόχο να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων κάθε φορά που δημιουργείται κάποιο κώλυμα.

Τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συζητήσεις αυτής της ομάδας επιβεβαίωσαν στην «Κ» ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν δεν είναι άλλοι από τον επικεφαλής για την Ευρώπη, εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, το εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ και τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Λουκ Τολονιάν. Από την πλευρά της Ελλάδας είναι ο έμπιστος σύμβουλος του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ στη μία συνάντηση που έγινε στη Φρανκφούρτη μαζί με τον κ. Παππά ήταν και η ιδιαιτέρα του κ. Τσίπρα, Κωνσταντίνα Κιντώνη, που είναι άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ελληνα πρωθυπουργού, έχει συμμετάσχει στο προηγούμενο Brussels Group και για την οποία οι συμμετέχοντες εξέφρασαν θετικά σχόλια.

Η πρωτοβουλία ήταν του κ. Παππά που ζήτησε να συγκροτηθεί μία ομάδα που θα μπορούσε σε πολιτικό επίπεδο να διαβουλεύεται και να επιλύει θέματα που έβρισκαν κωλύματα σε τεχνικό επίπεδο. Από την πλευρά τους οι εταίροι δέχτηκαν την πρόταση έχοντας δει ότι τελικά συμφωνία έγινε στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του κ. Αλ. Τσίπρα, ενώ μετά τη μίνι Σύνοδο στις 19 Μαρτίου, που είχε συνάντηση ο Ελληνας πρωθυπουργός με τους κ.κ. Μερκέλ, Ολάντ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και Γιουνκέρ, ξεκίνησαν οι τεχνικές συζητήσεις λίγο πιο εντατικά. Εκεί συνειδητοποίησαν ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που τελικά παίρνει τις αποφάσεις και ίσως ήταν καλό να έχουν μία ανοιχτή γραμμή μαζί του μέσω του στενού του συμβούλου του κ. Παππά, λέει στην «Κ» Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια δείπνου, με σκοπό να ανοίξει άλλον ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου (αυτή τη φορά απευθείας) και εταίρων.

Ενδεικτικό είναι ότι στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε η ομάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν δεν έκρυψε την οργή του για τη μη πρόοδο των διαπραγματεύσεων.


http://www.kathimerini.gr


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs