Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει η ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης, με την Κομισιόν να τονίζει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος και εταίρων είναι αργή, αλλά σταθερή
Άρχισε στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα, την ώρα που οι Ευρωπαίοι δείχνουν προβληματισμένοι από το ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να μην διαπιστώνουν πρόοδο και την ελληνική πλευρά να εμφανίζεται αισιόδοξη για ένα eurogroup εντός της Μεγάλης Εβδομάδας που θα ξεκλειδώσει έστω και μέρος της χρηματοδότησης.
Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Αισιόδοξη η ελληνική πλευρά

Ψάχνοντας για 2 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες για πληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ, αλλά και ανανέωση εντόκων γραμματίων, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται αισιόδοξοι από την μέχρι τώρα πορεία των διαβουλεύσεων τονίζοντας πως το τριήμερο που πέρασε γεφυρώθηκαν αρκετές αποστάσεις. Παραδέχονται πως διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς, όμως να είναι αξεπέραστες.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση, ενώ έδωσαν στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο επαφών με κορυφαίους αξιωματούχος προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική διαπραγμάτευση, η οποία, όπως τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει αποδώσει καρπούς μέχρι τώρα.
Σε κάθε περίπτωση κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως το «πολυπόθητο»Eurogroup δεν θα τραβήξει σε βάθος και θα πραγματοποιηθεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
με πληροφορίες από ΑΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs