Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κουβαρντάδες δήμαρχοι


Απόστολος Διαμαντής
Αρνήθηκαν λέει οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος!
Σοβαρά; Και τι είναι οι δήμαρχοι; Επαναστατική Επιτροπή; Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει. Χρηματοδοτεί τους Δήμους με τα λεφτά μας; Τους χρηματοδοτεί. Τίνος είναι αυτά τα διαθέσιμα; Του δημάρχου; ‘Όχι βεβαίως. Του Μάρδα αυτοπροσώπως είναι. Και της Βαλαβάνη. Και τους τα παίρνουν πίσω, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο και σταματούν κάθε χρηματοδότηση, εφόσον η περίσταση το απαιτεί. Το πότε θα είναι απαραίτητο αυτό το πράγμα δεν θα το κρίνει ο Πατούλης, ο Μπακογιάννης, ο Μώραλης και ο Μπέος. Θα το κρίνει ο πρωθυπουργός.
Δηλαδή τι ζητάνε ακριβώς οι Δήμοι; Να πετάξουμε στο δρόμο τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς για να κάνουν αυτοί δράσεις; Να κάνουμε στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, για να έχουν οι δήμοι κουμπαράδες; Τόσο κουβαρντάδες είναι;
Βεβαίως, ισχυρίζονται οι δήμαρχοι, αυτά είναι κεφάλαια κίνησης, έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις, υπάρχουν έργα που τρέχουν, υπάρχουν ελλείψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπάρχουν χίλια δυό.
Και λοιπόν; Όλα αυτά, ενόψει της πρώτης και μέγιστης υποχρέωσης του κράτους να καταβάλει μισθούς και συντάξεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εάν η χώρα χρεωκοπήσει όχι έργα δεν πρόκειται να κάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, αλλά με το ζόρι θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους.
Αλλά τα ίδια κάνουν συνεχώς οι εκλεγμένοι άρχοντες. Μόλις τεθεί ένα θέμα γενικού συμφέροντος σφυρίζουν αδιάφορα αρχικώς και εν συνεχεία βγαίνουν στο κλαρί. Φυλακές δεν θέλουν, κέντρα αποτοξίνωσης δεν θέλουν, χώρους συγκέντρωσης μεταναστών δεν θέλουν, επενδύσεις που χαλάνε την ηρεμία των ξενοδόχων δεν θέλουν.
Τι θέλουν; Λεφτά για τις ομάδες τους. Λεφτά για παιδικές χαρές. Λεφτά για πολιτιστικούς οργανισμούς. Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά. Παιδιά τέρμα τα λεφτά. Λεφτά δεν υπάρχουν. Και αυτά που υπάρχουν δεν είναι δικά σας. Είναι κρατικά. Είναι για τις συντάξεις. Τώρα δεν έχουμε περιθώρια. Έχουμε στενότητα. Προσεχώς καλύτερα, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.
Κατανοητόν;
* Ο Απόστολος Διαμαντής είναι συγγραφέας

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs