Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ξανά στο τραπέζι ο ΦΠΑ για τα δημοφιλή νησιά

Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα λεγόμενα «δημοφιλή νησιά» είναι ένα «ανοιχτό» και υπό συζήτηση θέμα.


Την ευκαιρία να συζητήσουν ασφαλιστικό και εργασιακά, τα οποία από ό,τι φαίνεται αποτελούν πηγή διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, είχαν στη συνάντηση στην Ουάσινγκτον η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Το γεγονός επιβεβαίωσε το πρωί το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.   
Επιπροσθέτως, η κ. Λαγκάρντ έθεσε στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και το θέμα των επαφών των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα με την επικεφαλής του Ταμείου να επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, τη δυσαρέσκειά για την πορεία των συζητήσεων.
Όσο για την ελληνική πλευρά με δεδομένο ότι μέχρι τον Ιούλιο λήγουν δόσεις προς το ΔΝΤ ύψους περίπου 3 δισ. και από πέρυσι το Ταμείο δεν έχει καταβάλει καμία από τις προβλεπόμενες δόσεις στην Αθήνα, η κυβέρνηση ζήτησε μια πιο «ελαστική» προσέγγιση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα λεγόμενα «δημοφιλή νησιά» είναι ένα «ανοιχτό» και υπό συζήτηση θέμα.
Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση, «η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση».
Την ίδια ώρα ένα νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης με επίκεντρο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και αιχμή τα χθεσινά γεγονότα στις Σκουριές.
Ο κ. Πανούσης με δηλώσεις του σήμερα, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, εκτίμησε ότι «θα έχουμε νεκρούς καθώς τα πράγματα έχουν αγριέψει» και πέταξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει πολιτικά και όχι αστυνομικά το θέμα.
Επίσης ο κ. Πανούσης αναρωτήθηκε πώς μπορούσε η αστυνομία να σταματήσει τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα μεταλλεία.
Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης «φωτογράφησε» τον κ. Πανούση  λέγοντας για τα επεισόδια στις Σκουριές: «Όταν ήδη έχει προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντί - συγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση. Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε καταλήξει στο να είμαστε αρνητικοί να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία, να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη εξόρυξη και με αυτή τη δέσμευση οφείλουμε να προχωρήσουμε».
Ευθύνες στον Πανούση και την αστυνομία επέριψε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και η βουλευτής της περιοχής Κατερίνα Ιγγλέζη.
Η αντιπαράθεση για τις Σκουριές έρχεται να προστεθεί στις ήδη επιβαρημένες σχέσεις του κ. Πανούση με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μετά το άρθρο στα «Νέα» για το κύμα καταλήψεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από αντιεξουσιαστές, αλλά και παλαιότερα με την απελευθέρωση των μεταναστών από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.   
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs