Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες ώς την Κυριακή


Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες ώς την Κυριακή
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και την Κυριακή προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Σήμερα, Πέμπτη, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΣτη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στη Θράκη. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΠροβλέπεται άστατος καιρό, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κυρίως μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΠροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΠροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΠροβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ και στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες 

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και
καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Το βράδυ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs