Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Και οι Γερμανοί, μιλούν τώρα για επανορθώσεις!


Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπραστις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και στη συζήτηση για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, είχαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Πυροδότησαν στη Γερμανία μια δημόσια συζήτηση για το ζήτημα αυτό, πρωτόγνωρη για το εύρος και την έντασή της.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τη γερμανική ηγεσία.

Όπως παραδέχονται γερμανικές πηγές, το θέμα των επανορθώσεων και ιδιαίτερα αυτό απέναντι στην Ελλάδα, ουδέποτε είχε απασχολήσει σοβαρά τη γερμανική κοινή γνώμη.

Ακόμα και το 2000, όταν ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και διατυπώθηκε και τότε η πρόθεση για κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, η αντίδραση ήταν μια εμφανής ενόχληση, χωρίς όμως συνέχεια.

Οταν το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο, μετά την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και την υπογραφή των μνημονίων, ο γερμανικός Τύπος το απαξίωσε ως μια προσπάθεια των Ελλήνων να βρουν την εύκολη λύση.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού λειτούργησε ως καταλύτης για να ξεκινήσει μια συζήτηση, με σχεδόν καθημερινά άρθρα στον γερμανικό Τύπο για το ζήτημα των επανορθώσεων.

Ακόμα και η Bild, που δεν κινδυνεύει να κατηγορηθεί για φιλελληνικά αισθήματα, έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 9 Φεβρουαρίου, με τον τίτλο: «Δικαιούνται οι Έλληνες πολεμικές επανορθώσεις;». Όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να απαντήσει το ερώτημα αυτό αρνητικά.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

    

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=402572&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs