Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η γάτα και το ποντίκι


Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Κάπως έτσι εξελίσσεται το παιχνίδι της κυβέρνησης με τους εταίρους. Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, και όχι μόνο, δείχνουν ότι στο μέγαρο Μαξίμου στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προσφυγής, μετά τη λήξη του τετραμήνου, ακόμη και στις εθνικές κάλπες. Το δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι στο ευρώ αποκλείεται παντελώς, επρόκειτο για συμπλήρωμα του συντάκτη της «Corriere della Sera» στη συνέντευξη που του παραχώρησε ο «τσάρος» της Οικονομίας, στην οποία πράγματι είπε πως «μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα. Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες».
Αυτό θα ήταν μάλλον και το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης Τσίπρα στις πιέσεις και την οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα. Τι θα απέδιδε η προσφυγή στις εθνικές κάλπες; Παρά τη δημοσκοπική πτώση τον τελευταίο μήνα, το πιθανότερο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία.
Η βάση εκκίνησης διαπραγμάτευσης με την απόλυτη λαϊκή εντολή ανά χείρας θα έδινε έναν άλλο αέρα στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του έναντι των εταίρων, ενώ η «απειλή» ανάδειξης και άλλων αριστερών κυβερνήσεων στον ευρωπαϊκό Νότο (Ισπανία, Πορτογαλία) θα ανάγκαζε την Ευρώπη να βάλει πολύ περισσότερο «νερό στο κρασί της» έναντι της χώρας μας. Προς το παρόν εκείνοι πιέζουν χρησιμοποιώντας σαν πολιορκητικό κριό τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ ζητώντας συμπληρωματικά μέτρα, εκτός των τελευταίων που πρότεινε με την επιστολή του την Παρασκευή ο Γ. Βαρουφάκης.
Πάντως και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει μια κίνηση ώστε να δείξει στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι πρώτα οι υπουργοί και τα στελέχη του κόμματός του εμπιστεύονται την ίδια τους τη χώρα. Με αφορμή την υπόθεση Χαρδούβελη, θα πρέπει να τους υποχρεώσει να φέρουν τις καταθέσεις τους πίσω στην Ελλάδα. Διότι μπορεί νομίμως να τις μετέφεραν σε τράπεζες της Εσπερίας, αλλά, ως γνωστόν, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι -κατ’ ανάγκη- και ηθικό.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs