Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πλαστό το βίντεο με τη χειρονομία Βαρουφάκη - Εκτεθειμένοι πολιτικοί/δημοσιογράφοι σε Γερμανία (και Ελλάδα)


Γερμανική σατιρική εκπομπή παραδέχεται πως παραποίησε το βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο, το οποίο πήρε η πολιτική εκπομπή και η εφημερίδα BILD και παρουσίασε ως πραγματικό. Τι έγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Twitter
Λύση στο μυστήριο με το μεσαίο δάχτυλο που φαίνεται πως ύψωνε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Γερμανούς, μιλώντας πριν από δύο χρόνια σε συνέδριο στο Ζάγκρεμπ. Η υποτιθέμενη χειρονομία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε σάλο στη γερμανική κοινή γνώμη, αναπαράχθηκε δεκάδες φορές στα μέσα μαζική ενημέρωσης και έκανε το γύρω του κόσμου.
Σήμερα συντελεστές σατιρικής εκπομπής του Neo Magazin, που είχα γυρίσει και το διάσημο βίντεο κλιπ με τον Γιάνη Βαρουφάκη σούπερ ήρωα, αποκάλυψαν σε εκπομπή τους πως ήταν εκείνοι που έφτιαξαν το βίντεο. Μάλιστα στο βίντεο που ακολουθεί κοροϊδεύουν τόσο τον παρουσιαστή της πολιτικής εκπομπής, όσο και την εφημερίδα που αναπαρήγαγε το βίντεο ως πραγματικό.
Η εκπομπή που προβάλλεται στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF έδειξε ένα αναλυτικό βίντεο με τον τρόπο που παραποίησε το βίντεο, δείχνοντας τόσο τα γυρίσματα, όσο και το αυθεντικό βίντεο. Η σατιρική εκπομπή εκμεταλλεύτηκε μια εκφορά του λόγου του Έλληνα υπουργού, για να περάσει τη φάρσα της, που μάλιστα την... "έχαψε" μέχρι και ο υποτιθέμενος ειδικός σε πλαστά βίντεο. "Ευτυχώς υπάρχουν και οι ειδικοί για κάθε περίπτωση στο διαδίκτυο. Αλήθεια υπάρχει πραγματικό, πιστοποιημένο επάγγελμα για τέτοιες περιπτώσεις;" αναρωτιέται ένας από τους παρουσιαστές του καυτηριάζοντας την έκταση που πήρε το θέμα, αλλά και τη βεβαιότητα του επιστήμονα πως το βίντεο είναι πραγματικό.
Δείτε το βίντεο από το τρίτο λεπτό και μετά (πατήστε τη ρύθμιση για να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι στα αγγλικά)
Play Button

Αν παρατηρήσετε πιο καλά στο 6.10 του βίντεο υπάρχει τόσο το πριν, όσο και το μετά όπου προστίθεται το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο. Μάλιστα, οι συντελεστές της εκπομπής έφτιαξαν και ένα έξτρα βίντεο για πλάκα με τον κ. Βαρουφάκη να υψώνει τον δείκτη.

Δεν έχω λάβει ακόμη καμιά συγνώμη

Ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ απάντησε σήμερα μετά την αποκάλυψη, αναφέροντας πως δεν έχει ακόμη λάβει συγνώμη που κάποιος χρησιμοποίησε ένα πειραγμένο βίντεο για να σιωπήσει την ελληνική φωνή.
Το γεγονός παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως μέλος του πάνελ της πολιτικής εκπομπής δήλωνε με βεβαιότητα πως μια τηλεοπτική εκπομπή σαν κι εκείνη δε θα αναπαρήγαγε ποτέ ψευδή ή πλαστά βίντεο. Μια παραδοχή που έκανε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να μοιάζει εμπαθής.
Οι ίδιοι οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής καυτηριάζουν έντονα τη στάση του παρουσιαστή Γκάντερ Γιότς λέγοντας. "Ο κ. Γιότς είναι πολύ μπροστά, μόλις τρεις βδομάδες είχαμε που ανεβάσαμε το βίντεο στο ίντερνετ και το είδαμε να παίζει στην εκπομπή του".
"Πιστεύω πως ο Γκάντερ Γιοτς και η Βόρεια γερμανική εταιρία μετάδοσης πρέπει να φύγουν οικειοθελώς από το ευρώ" σημειώνει ο κύριος που αναπαριστά με τεράστια επιτυχία το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη και σημειώνεται πως ο Γερμανός δημοσιογράφος κερδίζει σε ένα χρόνο, όσα αποκομίζει δηλαδή η Αθήνα από φόρους. "Οικονομικά είναι πολύ κοντά με την Ελλάδα. Θα έλεγα μάλιστα, πως κερδίζει περισσότερα από όλη τη χώρα".

Κριτική στους Γερμανούς

Με χιουμοριστικό τρόπο ο Γερμανός μιλά και για τη νοοτροπία των ομοεθνών του λέγοντας: "Έτσι λειτουργούμε οι Γερμανοί. Καταστρέφουμε την Ευρώπη δύο φορές σε έναν αιώνα, αλλά τρελαινόμαστε όταν κάποιος μας δείχνει το δάχτυλο".
 
Η ομάδα της εκπομπής όμως κάνει μια πολύ σημαντική αναφορά, την ώρα που στην Ελλάδα έχουμε την αίσθηση πως όλοι στην Γερμανία έχουν τη χειρότερη εικόνα για εμάς. Καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής εκπομπής, σημειώνοντας πως, ναι μεν δεν πείραξαν οι ίδιοι το βίντεο, άρπαξαν όμως την ευκαιρία να το αναπαράγουν για να εντείνουν την οργή του γερμανικού λαού. "Είναι φτωχοί και μας παίρνουν τα λεφτά. Δεν είναι δυνατό! Είμαστε αφεντικά εδώ" αναφέρει για τις κραυγές οργής που ακούγονται στη χώρα του και κλείνει με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παρουσιαστή της πολιτικής εκπομπής.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs