Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Κοτζιάς - Προπομπός του Τσίπρα

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Κοτζιάς - Προπομπός του ΤσίπραΣτη γερμανική πρωτεύουσα μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την Κυριακή.
Η εσπευσμένη επίσκεψη του έλληνα ΥΠΕΞ στο Βερολίνο, ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, θεωρείται προπομπός της έλευσης του έλληνα Πρωθυπουργού, προκειμένου να λειτουργήσει επικουρικά και να προλειάνει το έδαφος.
Αν και επισήμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη επίσκεψη, η απόφαση του κ. Κοτζιά δεν γίνεται ανεξάρτητα από τη σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η παρουσία του έλληνα υπουργού, ενός εξαιρετικού γνώστη της διπλωματικής γλώσσας και της γερμανικής νοοτροπίας, αντιμετωπίζεται ως «ενισχυτική» του δύσκολου τετ-α-τετ της γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών σημείωναν στο newpost, ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό οτυ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων και του εχθρικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα.
Επιπλέον, θα τεθεί μετ' επιτάσεως το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs