Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ποιοι βουλευτές έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό




Συντάκτης: 


Το ερώτημα είναι αν οι βουλευτές θα φέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις τους άμεσα, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τον κυβερνητικό συντονισμό είπε μάλιστα στον ΣΚΑΪ ότι η χώρα δίνει «αγώνα ύπαρξης» και ότι «αυτός ο αγώνας χρειάζεται και το ένα ευρώ».
Ποιοι είναι όμως αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Το ερώτημα βάσει της κείμενης νομοθεσίας μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα από την έρευνα των κατατεθειμένων «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αλλά και τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι στιγμής διάφορες σχετικές «λίστες» έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τελευταία αυτή που αφορά 38 διατελέσαντες πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές.
Το αν είναι ολοκληρωμένη η σχετική λίστα παραμένει ασαφές, ωστόσο μπορούν να εξαχθούν μερικά χρήσιμα συμπεράσματα, ιδιαίτερα τώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ερώτηση για το εάν έχουν ελεγχθεί οι καταθέσεις τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.
Οι 4 του ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη λίστα είναι η Νάντια Βαλαβάνη, η Θεανώ Φωτίου, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν μετοχές σε επενδυτικούς ομίλους του εξωτερικού.
18 από τη Νέα Δημοκρατία
Από τη Ν.Δ. συναντάμε 18 πολιτευτές: τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (έχει και επενδύσεις), τον Χρήστο Δήμα, τον Μανώλη Μαυρομμάτη, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Παναγιώτη Μελά, την Ντόρα Μπακογιάννη, την Αννα Μπενάκη, τον Γιάννη Πασχαλίδη, τον Θάνο Πλεύρη, τον Θανάση Σκορδά, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ο Νότης Μηταράκης και ο Χρήστος Κέλλας έχουν επενδύσεις στο εξωτερικό.
Εννέα από το ΠΑΣΟΚ
Από τον χώρο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ συναντάμε 9 πρόσωπα, είτε αυτά παραμένουν στο κόμμα είτε έχουν αποστασιοποιηθεί: τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Κώστα Σημίτη, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Πέτρο Ευθυμίου, την Κατερίνα Μπατζελή, τον Χρήστο Παπουτσή, τον Νίκο Σηφουνάκη, την Λούκα Κατσέλη, τον Πάνο Μπεγλίτη και την Αννα Νταλάρα. Η τελευταία καθώς και ο Κ. Σημίτης και η Α. Διαμαντοπούλου έχουν επίσης επενδύσεις στο εξωτερικό.
Γίνεται προφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτευτών που έχουν δεδηλωμένες καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό προέρχονται από το άλλοτε δικομματικό σύστημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Το ερώτημα είναι, θα φέρουν στην Ελλάδα αυτές τις καταθέσεις τους άμεσα; Θα δώσουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες και στους εαυτούς το ηθικό πλεονέκτημα; Θα δώσουν το σήμα της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία;

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs