Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Airbus A320: "Μίλησε" το πρώτο μαύρο κουτί. Ο ένας από τους πιλότους είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Τι δήλωσε στους New York Times ερευνητής που συμμετέχει στην ομάδα διερεύνησης των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους Airbus A320
Ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος.
Αυτό γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης( μαύρο κουτί).
"Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς", είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. "Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση", λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
"Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα", πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες . Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.
Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.
Επίσης μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει "πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa". Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.
Η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί δήλωσε η ίδια πηγή.
Ολάντ και Μέρκελ πέταξαν πάνω από τον τόπο της τραγωδίας                                
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τον τόπο της καταστροφής, στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την τραγωδία.
Πολλές οικογένειες θυμάτων αναμένεται να φθάσουν σήμερα,  Πέμπτη στο νότιο τμήμα των γαλλικών Άλπεων, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος το πρωί της Τρίτης, σε μια ορεινή, δυσπρόσιτη ζώνη, ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, το "περίβλημα" του δεύτερου μαύρου κουτιού του Αίρμπας της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους "βρέθηκε", αλλά "όχι το ίδιο το μαύρο κουτί", που περιέχει διάφορα δεδομένα της πτήσης που κατέγραφαν τα συστήματα του αεροπλάνου.
Ο πρόεδρος Ολάντ πήρε μια αίσθηση της φρίκη της καταστροφής, της χειρότερης αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, πετώντας με ελικόπτερο πάνω από το σημείο όπου συνετρίβη το Αίρμπας μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες, εμφανώς ταραγμένοι, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε δηλώσεις τους στο Σεν Λεζ Αλπ, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.
Συνομίλησαν με γιατρούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για τις σορούς των θυμάτων, και κατόπιν σε ένα μικρό παρεκκλήσι που χρησιμοποιείται για κηδείες μια από τις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να "χυθεί άπλετο φως" στις συνθήκες του δράματος. "Είναι παρήγορο το ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες βρισκόμαστε κοντά και συνδεόμαστε από φιλία”, είπε η καγκελάριος Μέρκελ. “Εργαζόμαστε μαζί και ερευνούμε μαζί, όπως πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωση των Ευρωπαίων αλλά πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα όταν πρόκειται για ανθρώπινα όντα", ανέφερε ο Μαριάνο Ραχόι.
Σύμφωνα με τη Lufthansa, την μητρική εταιρεία της Germanwings, "το αεροσκάφος ήταν από τεχνικής άποψης άψογο και οι δύο πιλότοι πεπειραμένοι". Το πλήρωμα δεν έστειλε κανένα μήνυμα κινδύνου κατά τη διάρκεια της μοιραίας ταχείας καθόδου του αεροσκάφους που διήρκεσε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με την Germanwings.
"Δεν έχει αποκλειστεί καμιά υπόθεση" ακόμη, ούτε αυτή της έκρηξης εν πτήσει, είχε επαναλάβει νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αλλά για τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ η υπόθεση ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια δεν μοιάζει βάσιμη.
Η αναγνώριση των θυμάτων θα πάρει "ημέρες και εβδομάδες", προειδοποίησε η γαλλική δικαιοσύνη, ενώ η Interpol ανακοίνωσε ότι αποστέλλει μια ομάδα ειδικών στον τόπο όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί τους.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs