Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Μποναμάς» 1,2 δισ. σε... βαριά ονόματα


Συντάκτης: 



motor-oil.jpg

Τα διυλιστήρια της Motor Oil, ιδιοκτησίας του κ. Βαρδινογιάννη
Βαριές κατηγορίες εναντίον των εταιρειών Μότορ Οϊλ και ΕΛΠΕ, που ανήκουν σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας (Βαρδινογιάννη και Λάτση), εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή «χαριστική», όπως είπε, ρύθμιση που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα το ΠΑΣΟΚ προκαλεί τη σημερινή να την καταργήσει.
«Η τροπολογία χάριζε φόρους και πρόστιμα για το 2010, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί σε δύο εταιρείες που έχουν διυλιστήρια, τη Μότορ Οϊλ και τα ΕΛΠΕ, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη και Λάτση», επισήμανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αναφερόμενος στην ίδια τροπολογία που είχε κατατεθεί πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου 2013, σε άσχετο νομοσχέδιο, και τελικά ψηφίστηκε με την… τρίτη, σε άλλο νομοσχέδιο, στις 13 Μαρτίου του 2014 λόγω εσωτερικών αντιδράσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε τις δύο εταιρείες ότι «είχαν πραγματοποιήσει τριγωνικές συναλλαγές για πώληση και αγορά πρώτων υλών με ενδιάμεσες offshore που είχαν στην Κύπρο. Τους εντόπισαν, μπήκαν τα πρόστιμα και μετά τους τα χάρισαν».
Στην ίδια τροπολογία υπήρχε διάταξη και για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς, με την οποία, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, επίσης χαρίζονταν φόροι λόγω «ειδικής και όχι καθολικής διαδοχής» των κυπριακών τραπεζών.

Ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την καταγγελία στη Βουλή | EUROKINISSI

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs