Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Kακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι - Ποια σχολεία είναι κλειστά

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Ποια σχολεία είναι κλειστά
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στα λευκά έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη, χιόνια αναμένονται στα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λ. Χασιάς - Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, από το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Κλειστά σχολεία

Λόγω των χιονοπτώσεων δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). Κλειστοί θα είναι και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις Δημοτικές Ενότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Λόγω της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, στους δήμους Κοζάνης,Εορδαίας Κοζάνης, Φλώρινας, Γορτυνίας και τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς, ενώ με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν επίσης ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Αναλυτική πρόγνωση 

Για σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός, κατά τόπους ισχυρός, προβλέπεται στα κεντρικά και βόρεια.

ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στα υπόλοιπα κατά περιόδους χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή η χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα νότια από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα δυτικά, αλλά προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χωρά. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νότια θαλασσιά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs