Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Νέα πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων"



«Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών. Η ανάσυρση και διερεύνηση των υποθέσεων που ενώ έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τη δικαιοσύνη αραχνιάζουν για μήνες ή και χρόνια στα συρτάρια, χωρίς καν να εξετάζονται, αποτελεί στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον, αλλά και προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής», είπε στην παρθενική της ομιλία η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξελέγη με ρεκόρ ψήφων, 235.

Και πρόσθεσε η κα. Κωνσταντοπούλου: «Απευθύνομαι στο αίσθημα δικαίου όλων των βουλευτών, ως εκπροσώπων των πολιτών και σας καλώ να συμπράξουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ονειδιστική κατάσταση προνομιακής μεταχείρισης που έχει πλήξει βαριά το κύρος του κοινοβουλίου. Τόσο μέσω των ήδη υπαρχουσών και αρμοδίων επιτροπών της Βουλής, όσο και με τη συγκρότηση των απαιτούμενων νέων οργάνων, με σχετική αλλαγή του κανονισμού, είναι επιβεβλημένο η Βουλή να εγγυηθεί τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη διερεύνηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων όποια κι αν είναι τα ελεγχόμενα πρόσωπα, είτε πρόκειται για πολιτικά, κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά πρόσωπα, είτε πρόκειται για εκπροσώπους οικονομικών συμφερόντων και εταιρειών διαφθορέων όπως στις υποθέσεις της Siemens και των εξοπλιστικών».

Μάλιστα η νέα πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά απάντησε και σε όσα ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη. «Να μην λησμονούμε ότι τέτοιες υποθέσεις ενεργοποιούν και υποχρεώσεις άλλων κρατών σύμφωνα με το διεθνές θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς και ότι η χώρα μας δεν έχει εξαντλήσει το νομικό της οπλοστάσιο για την απόδοση δικαιοσύνης και αλήθειας, αλλά και για την ανάκτηση των προϊόντων εγκλήματος», είπε η κα. Κωνσταντοπούλου. 

Και πρόσθεσε με νόημα: «Τις διεθνείς αυτές υποχρεώσεις γνωρίζουν και οι εκπρόσωποι άλλων κυβερνήσεων ώστε είναι εντελώς άστοχη και αβάσιμη η χθεσινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι κάθε χώρα κοιτάζει απλώς και μόνο τα του οίκου της».

Πρόεδρος με ρεκόρ ψήφων

Συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους, 235, από κάθε άλλον στο παρελθόν υποψήφιο η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η νέα πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ειδικής συνεδρίασης Γιάννης Τραγάκης, η κυρία Κωνσταντοπούλου συγκέντρωσε 235 ψήφους επί των 298 βουλευτών που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Επίσης βρέθηκαν 61 λευκά και 2 άκυρα. 


Real.gr- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ by realmedialive 

Οπως είπε ο κ. Τραγάκης το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί ρεκόρ ψήφων σε διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής με το προηγούμενο ρεκόρ να ανήκει στον απερχόμενο πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ποια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η νεότερη πρόεδρος στην ιστορία της Βουλής, ενώ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά της είχαν στηρίξει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Το χρονικό της εκλογής

11:55 Σύντομη συνομιλία είχαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη βουλή για την εκλογή προέδρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

11:24 
Ξεκινά η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

11:21
 Πριν από τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=390612&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs