Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θανάσιμη απειλή ενδεχόμενη υποταγή της κυβέρνησης

Αγωνία διακατέχει αυτές τις μέρες τον ελληνικό λαό. Διαισθάνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αρχίζει να υποχωρεί στη γερμανική πίεση και έχει την ακαθόριστη αίσθηση ότι αυτό μπορεί να πάει πολύ μακριά. Ο κόσμος ανησυχεί. Στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο υπάρχει εδραιωμένη η πεποίθηση ότι οι Γερμανοί δεν πιάνονται φίλοι κατά κανέναν τρόπο. Με δεδομένη δε την επιθετικότητα και τη φυλετική υπεροψία τους, αλίμονο σε όποιον αρχικά αντιστάθηκε στις εντολές τους και στη συνέχεια υποχωρεί! Θα τον κατασπαράξουν κυριολεκτικά! Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις, οι οποίες αντανακλώνται στο κείμενο που υπέβαλε στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Το κείμενο αυτό βρίσκεται στα όρια ανοχής της ελληνικής πλευράς - ανοχής σε αστικό, όχι αριστερό πλαίσιο, εννοείται. Ο Σόιμπλε το απέρριψε το κείμενο αυτό, παρότι δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Το Eurogroup όμως, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, θεωρούνταν βέβαιο ότι θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Συνηθέστατη η γερμανική τακτική στο πλαίσιο της ΕΕ. Το Βερολίνο εκ προοιμίου απέρριψε τις ελληνικές προτάσεις, αλλά επιτρέπει να γίνει η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφού η ελληνική πλευρά έχει ήδη κάνει υποχωρήσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πιέσει ασφυκτικά την Αθήνα να υποταχθεί πλήρως στις γερμανικές αξιώσεις. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην καταληφθεί η ελληνική κυβέρνηση από το σύνδρομο τού «μια ψυχή που είναι να βγει...»! Οχι ότι συμφωνούμε με τις υποχωρήσεις που ήδη συμπεριλαμβάνονται στο αίτημά της, αλλά αν κάνει έστω και υποτυπώδεις παραπέρα υποχωρήσεις στις γερμανικές απαιτήσεις, τα πάντα έχουν τελειώσει και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως και για τη χώρα, η οποία δεν θα μπορέσει ποτέ πια να ξανασηκώσει κεφάλι.
Ελπίζουμε οι διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ότι θα αντισταθούν μέχρις εσχάτων να ανταποκρίνονται τόσο στις προθέσεις τους όσο και πάνω απ' όλα στο ψυχικό σθένος αυτών που τα έλεγαν χθες. Για τις προθέσεις τους ελάχιστες αμφιβολίες έχουμε, αλλά το σθένος της αντίστασής τους πρέπει πρώτα να το δούμε για να το εκτιμήσουμε στη συνέχεια. Οσο και αν κάποιοι μπορεί να το κρίνουν άδικο για την κυβέρνηση Τσίπρα που κλιμακώθηκε τόσο γρήγορα η γερμανική επίθεση, η ουσία είναι ότι φτάσαμε ήδη στο γνωστό από την αρχαιότητα για τους Ελληνες σημείο τού «ή ταν η επί τας»! Αυτές τις μέρες κρίνονται όλα για την κυβερνητική πολιτική που θα εφαρμοστεί, όσο καιρό και αν μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα. Αν υποκύψει, τα πάντα χάθηκαν. Αν αντισταθεί, θα βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη. Ο πρωθυπουργός και οι αριθμητικά ελάχιστοι υπουργοί που διαχειρίζονται τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας πρέπει διαρκώς να έχουν κατά νου το θεμελιώδες: Οσο και να βρυχάται το Βερολίνο ότι θα διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αποκλείεται να το κάνει!
Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε αυτό γιατί αν δεν το ενσωματώνει αυτό στη χάραξη της αντιστασιακής πολιτικής της η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα! Οι Γερμανοί δεν είναι πολιτικά ηλίθιοι για να ξεκινήσουν οι ίδιοι μια υπαρξιακή κυριολεκτικά κρίση της Ευρωζώνης, διώχνοντας την Ελλάδα! Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια όλου του πλανήτη, με επικεφαλής τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό τομέα, τον ισχυρότερο του κόσμου, θα ξεχυθούν να κατασπαράξουν την Ευρωζώνη για να αποκομίσουν κέρδη, τρελά κέρδη, όχι φυσικά επειδή εμφορούνται από... φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα! Θα επιτίθενται σε αλλεπάλληλα κύματα εναντίον κάθε μιας χώρας του ευρώ, εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού της, ζητώντας τρελά επιτόκια για να αγοράσουν ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης και οδηγώντας σε πανικό αρχικά την ΕΚΤ και στη συνέχεια την ίδια τη Γερμανία.
Η κατάσταση οδηγήθηκε από τους Γερμανούς σε κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον γνώριμο δρόμο της υποταγής στο Βερολίνο, οι Γερμανοί θα τη λιώσουν σαν σκουλήκι, όπως άλλωστε έκανε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Σαμαρά - Βενιζέλου, Παπαδήμου και Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες πέταξε από την εξουσία, μόλις η λαϊκή κατακραυγή τις κατέστησε άχρηστες για τα γερμανικά συμφέροντα.

Γιώργος Δελαστίκ

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs