Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου εξήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους και την δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο εξήγγειλε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, καθώς επίσης και επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Πιο αναλυτικά, η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «λαίλαπα και γάγγραινα των μνημονίων», ενώ σχολίασε ότι τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας».

Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι η συγκρότηση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους είναι «εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυπριακή Βουλή να σταθεί αρωγός της ελληνικής Βουλής όταν θα αναζητά την αλήθεια για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, ενώ τόνισε ότι και η ελληνική Βουλή θα πράξει το ίδιο αν η κυπριακή Βουλή ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο.

Τι είναι ο λογιστικός έλεγχος;

Η συγκρότηση μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου θα είναι καταρχάς η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους ελήφθησαν, καθώς και του τρόπου με τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν.

Επόμενος στόχος ενός τέτοιου ελέγχου θα είναι να διαπιστωθεί ποια μέρη του χρέους είναι παράνομα, μη νομιμοποιημένα ή απεχθή και να αποδοθούν ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.

Εν τέλει, σκοπός μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους θα είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους της.


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs