Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Στη Μόσχα ο Ν. Κοτζιάς

EPA/OLIVIER HOSLET
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (φωτογραφία αρχείου).
Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος στις 11:00 ώρα Ελλάδος θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. 
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν στις 11:30 σε κοινές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Στις 12:00 οι κ. Κοτζιάς και Λαβρόφ, μαζί με αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν γεύμα εργασίας. 
Εν όψει της συνάντησης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι στόχος είναι να δοθεί ώθηση στις διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς και προς εκείνες τις στρατηγικές κατευθύνσεις, οι οποίες προσδιορίστηκαν κατά την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών  «πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τακτικού διπλωματικού διαλόγου με την Αθήνα, μετά το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον το έργο του «Τurkish Stream», όσον αφορά στη δημιουργία «κόμβου» φυσικού αερίου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα»
Στο επίκεντρο της προσοχής των δύο υπουργών, εκτός της ενέργειας, «θα βρεθούν τα ζητήματα συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, της εκπαίδευσης και του χρηματοπιστωτικού τομέα».
Οι υπουργοί θα εξετάσουν δυνατότητες ενεργοποίησης των προσπαθειών για τη διεξαγωγή το 2016 του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία, καθώς και τη συνεργασία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με τη χιλιετία παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο 'Αγιον Όρος.
Στην ίδια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει αναφορά και στην ουκρανική κρίση, σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα υπάρχει σαφής κατανόηση για το ότι διέξοδοι μπορούν να επιτευχθούν, μόνο με πολιτικά και όχι με στρατιωτικά μέσα». 
Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν και για την τρομοκρατική απειλής, που προέρχεται κατά κύριο λόγο από το Ισλαμικό κράτος και επίσης θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην εξέταση των προοπτικών για απεμπλοκή της διαδικασίας διευθέτησης του Κυπριακού και την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. 
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάνει λόγο για κοινό αγώνα των δύο χωρών ενάντια στον φασισμό των χρόνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Σήμερα η Ρωσία και η Ελλάδα τάσσονται σθεναρά κατά των προσπαθειών αναθεώρησης της ιστορίας, της ηρωοποίησης των Ναζί και των συνεργατών τους. Φέτος εορτάζουμε την 70ή επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, πράγμα που θα δώσει νέα ώθηση για την ενεργοποίηση των προσπαθειών αυτών», καταλήγει. 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs