Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Λύσεις για το χρηματοδοτικό αναζητά η κυβέρνηση

Μπορεί ο Μάρτης να πλησιάζει και η κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες που φτάνουν περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ, όμως το βλέμμα της είναι ακόμα στραμμένο και στο εσωκομματικό πεδίο, καθώς το Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
Με τους υπουργούς της κυβέρνησης να παραδέχονται την δύσκολη κατάσταση στην οικονομία, λόγω έλλειψης ρευστότητας, οι συσκέψεις στην κυβέρνηση είναι συνεχείς και όπως όλα δείχνουν και από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, ουσιαστικά  ξεκινά μια νέα διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό.
Το Ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ το Μάρτιο και ο υπουργός Οικονομικών με συνέντευξή του στο Bloomberg έβαλε το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ακόμα πιο ψηλά στην ατζέντα, καθώς τόνισε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από Ελληνικά ομόλογα ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως χρηματοδοτικό κενό δεν υπάρχει και πως το Οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε εγρήγορση. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν τα χρήματα που οφείλονται (δόσεις ΕΝΦΙΑ κτλπ), με τους επιτελείς της οδού Νίκης, όμως να εκφράζουν την αγωνία τους.
Το βλέμμα της κυβέρνησης, όπως είναι φυσικό, είναι στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρει απόφαση για το τι θα κάνει με τα weaver (εξαίρεση ελληνικών ομολόγων) ενώ ευελπιστούν την ίδια ώρα να δοθεί και το πλαφόν για τα έντοκα γραμμάτια.
Τη σκυτάλη πήρε η Πολιτική Γραμματεία
Αν και σε πιο ήπιους τόνους σε σχέση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα η εξάωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε σειρά… στην κριτική για το πλαίσιο συμφωνίας που προχώρησε η Ελληνική κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες.
Προσπαθώντας να υπερβεί τις όποιες αντιδράσεις ο πρωθυπουργός τόνισε προς τα στελέχη, πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με βήμα γοργό τις μεταρρυθμίσεις και να ξηλώσει το καθεστώς του μνημονίου.
Κινούμενοι στο πλαίσιο της κριτικής που ασκήθηκε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τα στελέχη της Αριστερής πτέρυγας επέμειναν να τονίζουν στις ασάφειες που υπάρχουν στο κείμενο της συμφωνίας, εξηγώντας πως τα θολά σημεία μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως από την πλευρά των δανειστών.
Χαρακτηριστική ήταν η κριτική στελέχους της μειοψηφίας, που σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε η κυβέρνηση να έχει σαν όπλο και την «στρατηγική της ρήξης»..
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Γιάννης Μηλιός του οποίου η κριτική φέρεται να κινήθηκε στα πλαίσιο του κειμένου που ανήρτησε στο facebook από κοινού με τον Σπύρο Λαπατσιώρα και τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο.
Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα φέρουν το κορυφαίο στέλεχος να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει την αλήθεια και να προσέξει να μην ξεκόψει από τις κοινωνικές κατηγορίες που τον στηρίζουν.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με μια διπλή συνεδρίαση αύριο και μεθαύριο με διττή θεματολογία:
*Αποτίμηση της εκλογικής μάχης – Πολιτικές εξελίξεις
*Εκλογή νέου Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής και νέας Πολιτικής Γραμματείας
Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερος για τη θέση του νέου Γραμματέα του κόμματος θεωρείται ο Τάσος Κορωνάκης, υπεύθυνος έως τώρα του Οργανωτικού γραφείου του κόμματος. Υπήρξε Γραμματέας της Νεολαίας, ενώ στην προεκλογική περίοδο είχε αναλάβει επιτελικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs