Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Χρόνο έως το καλοκαίρι διεκδικεί η κυβέρνηση

Χρόνο έως το καλοκαίρι διεκδικεί η κυβέρνηση
O επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης   (Φωτογραφία:  Intime )


Αθήνα
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η ωριαία προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν στον χώρο διεξαγωγής του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Γ.Ντάισελμπλουμ και ο Γ.Βαρουφάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν βαρύ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα ζητήσουν σήμερα από το Eurogroup να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο μέσα από ένα πρόγραμμα-γέφυρα, κατά την εφαρμογή του οποίου η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει μέτρα που να επιβαρύνουν δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό και οι εταίροι δεν θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
Στο διάστημα αυτό η ελληνική πλευρά θα καταρτίσει το τελικό της πρόγραμμα, που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο.
Προσερχόμενος στο Eurogroup ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως το συμβούλιο επιδιώκει θετική κατάληξη για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup θα παρουσιάσει μία πρόταση, η οποία θα συμβιβάζει με την απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα μπορούσε να διασπαστεί σε μικρότερες δόσεις και να εκταμιευθεί τους επόμενους μήνες με την υλοποίηση διαφορετικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περικοπών.
Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιέργκ Σέλινγκ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup δήλωσε σε αυστριακό ραδιόφωνο πως η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα όχι μόνο χρόνο και ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα με τη χώρα πριν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.
Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα αρχίσει στις Βρυξέλλες στις 16:00 ώρα Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Το Eurogroup θα συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

» Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και θα εξετάσουν τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου 2015.

» Επίσης, θα συζητήσουν τα σχέδια της Πορτογαλίας για την πρόωρη εξόφληση μέρους της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

» Θα συζητηθεί επίσης η πορεία του εν εξελίξει προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου.

» Επιπλέον, το Eurogroup θα ενημερωθεί σχετικά με τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015, ιδίως όσον αφορά τις συζητήσεις για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs