Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πως θα αντιμετωπισθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τι μέτρα λαμβάνει το νέο οικονομικό επιτελείο 


Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τη νέα φορολογική πολιτική που προβλέπει μειώσεις στο φόρο εισοδήματος και ακινήτων.
kausimalethreborio
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορούν να εξοικονομηθούν έως 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων και όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας «Είμαστε έτοιμοι, να βοηθήσουμε επτά υπουργεία για αλλαγή της νομοθεσίας ώστε  να υπάρξει γρήγορη εφαρμογή μέτρων που θα περιορίσει τη μάστιγα».  Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι ελεγκτές θα πρέπει να λαμβάνουν μπόνους επί των προστίμων που εισπράττονται από τα λαθραία καύσιμα. Επίσης υπολογίζονται επιπλέον 800 εκατ. Ευρώ από το λαθρεμπόριο στα καπνικά
Στα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου περιλαμβάνονται:
-Εφαρμογή εγκατάστασης ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης.
-Αυστηρός έλεγχος της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων.
-Ηλεκτρονικός έλεγχος παρακολούθησης με GPS ή οτιδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο, της διαδρομής των μέσων μεταφοράς (βυτιοφόρων, τραίνων) καυσίμων προς την εσωτερική αγορά ή την εξαγωγή, μέχρι του τελικού προορισμού.
-Διασταύρωση των στοιχείων ηλεκτρονικού ελέγχου της διαδρομής των μέσων μεταφοράς, με την ημερομηνία και την ώρα εξόδου των καυσίμων εξαγωγής από τα αρμόδια τελωνεία της χώρας.
-Ηλεκτρονικός έλεγχος του σημείου φόρτωσης της διαδρομής του μέσου μεταφοράς και του σημείου παράδοσης των ναυτιλιακών καυσίμων, παράλληλα με την διασταύρωση των τελωνειακών συνοδευτικών εγγράφων.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs