Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ποιούς βάζει στο στόχαστρο των φορο-ελέγχων η Κ. Σαββαΐδου


Του Σπύρου Δημητρέλη

Φιλόδοξο στόχο για έσοδα άνω 1,7 δισ. ευρώ από πλήρης και μερικούς ελέγχους μέσα στο 2015 θέτει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων εσόδων στο εφετινό της επιχειρησιακό πρόγραμμα που προβλέπει μάλιστα αύξηση κατά 3,45 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα θεωρηθούν ως ανείσπρακτα και θα διαγράφουν και περίπου 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις σε οφειλέτες!

Στους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ περιλαμβάνονται:

- Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από ΔΟΥ, ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ 34,3 δισ. ευρώ.

- Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,4 δισ. ευρώ.

- Εισπράξεις έναντι του «παλαιού» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης 1,7 δισ. ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2014).

- Εισπραξιμότητα έναντι του «αποτελεσματικού νέου» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.

- Εισπραξιμότητα επί των βεβαιούμενων προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και φόρων από απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο σε ποσοστό άνω του 10%.

- Εισπράξεις επί των βεβαιωθέντων τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους των Δ.Ο.Υ. ποσού άνω των 170 εκατ. ευρώ (εισπραξιμότητα τουλάχιστον 10%).

- Διενέργεια τουλάχιστον 2.000 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου.

- Διενέργεια τουλάχιστον 15.000 ελέγχων πρόληψης από τις ΔΟΥ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα (πλήθος επιχειρήσεων με παράβαση ως προς το σύνολο των ελέγχων σε ποσοστό άνω του 25%).

- Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από πλήρεις ελέγχους του ΚΕΜΕΕΠ (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/πτωχοί/ εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία), κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 2,6 δισ. ευρώ).

- Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από μερικούς ελέγχους του ΚΕΜΕΕΠ, κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκατ. ευρώ).

- Διενέργεια τουλάχιστον 900 ελέγχων φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, off shore εταιριών και λοιπών περιπτώσεων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής).

- Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκατ. ευρώ).

- Αύξηση των εισπράξεων από φορολογικούς ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 77 εκατ. ευρώ).

- Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΦΣ, με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΕ ΦΠ-ΝΠ, κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs