Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οριστικό: Στις 11 Φεβρουαρίου το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα


Επιβεβαιώνεται το ραντεβού των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 11/2, με κεντρικό θέμα την Ελλάδα
Πηγές της ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν ότι στις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτατο Eurogroup. Το ζήτημα της Ελλάδας θα είναι το βασικό θέμα που θα συζητηθεί, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η συμφωνία ότι διαφωνούν που έκανε το γύρο του κόσμου

Στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη συνάντηση των δύο υπουργών το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε τόσο στο θέμα της συζήτησης, όσο και στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, με την πλειονότητα των τίτλων να περιστρέφεται γύρω από τη φράση «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
«Συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε» Συζητήσαμε διεξοδικά και αρκετή ώρα όχι απαραίτητα με συμφωνία αλλά ήταν στο επίπεδο παραδοσιακής φιλίας μεταξύ δύο χωρών και οι δύο συμφωνήσαμε πως θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι απλώς ο δρόμος είχαμε μεγάλα προβλήματα αν και διαφορετικά από την κρίση, ευτυχώς έχουμε βγει κατά ένα μεγάλο μέρος από αυτή την κρίση, η Ελλάδα έχει τον πιο δύσκολο δρόμο, δεν είναι καινούριο αυτό που λέω το χω ξαναπεί πρέπει να δείξουμε τον σεβασμό μας για την πρόοδο που σημείωσε το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή, παρά την πρόοδο υπάρχουν πολλά μνα γίνουν ακόμη.  Παρακολούθησα τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί παρά τη σημαντική πρόοδο για την υλοποίηση του προγράμματος, η ανεργία θα πάει αυτό το χρόνο σε πτώση για πρώτη φορά, θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα ανήκει στο Ευρώ δεν συμφωνούμε επ' ακριβώς με τον τρόπο που μπορεί να παραμείνει. Είναι το καθήκον μας να ψάξουμε κοινές λύσεις.  Πρέπει να δουλέψουμε για να ενισχύουμε ανταγωνιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, σε ότι αφορά αυτά που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση το καταλαβαίνουμε πως και οι πλούσιοι πρέπει να δώσουν τη συμβολή τους να καταπολεμηθεί η διαφθορά, επανέλαβα την πρόταση μου να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο για τη δημιουργία αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Το πρότεινα ξανά σήμερα παλιά δεν ελήφθη υπόψη η προσφορά μας να στείλουμε υπαλλήλους στην Ελλάδα, μιλήσαμε και για διμερείς τρόπος ενίσχυσης της Ελλάδας. Δεν απόκρυψα τον σκεπτικισμό μου σε κάποια ζητήματα, ο συνάδελφος μου μού είπε πως δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί αυτά, μου είπε να σεβαστούμε τους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη όλων των χωρών τους ψηφοφόρους. Θα πρέπει να θυμίσω πως έχουμε ένα κοινό νόμισμα και διαφορετικές οικονομικές πολιτικές. Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφθορά, τη Siemens και τον Χριστοφοράκο, ο Σόιμπλε είπε ότι δεν θέλει να μιλά συχνά για αυτό για να μην προσβάλει άλλες χώρες. Τόνισε όμως ότι τη διαφθορά την καταπολεμούν και στη Γερμανία. «Ο καθένας πρέπει να σκουπίζει πριν από την πόρτα του, λέει ο Γκαίτε, υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.
Γιάννης Βαρουφάκης
«Πρέπει να σεβαστούμε τους υπάρχοντες κανόνες χωρίς όμως να διαλύουμε την δημοκρατία με μια βαριοπούλα που λέει ότι οι εκλογές δεν μετράνε»  «Τόνισα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για να λειτουργήσει η Ελλάδα σε μία ευημερούσα Ε.Ε., δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε. Συμφωνήσαμε να υπάρξουν διαβουλεύσεις ως εταίροι για μία λύση η οποία θα θέσει στο επίκεντρο τα προβλήματα της Ε.Ε.. Δεν συζητήσαμε το χρέος, απλά θέσαμε το πλαίσιο για συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε μία προσέγγιση και θα δώσουν τέλος σ αυτή την αέναη κρίση» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Οι Γερμανοί μπορούν να μας καταλάβουν καλύτερα με την ιστορία που έχουν, που στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν μια τόσο μεγάλη κρίση. Σήμερα όταν γυρίσω θα  καθίσω σε ένα κοινοβούλιο όπου εκεί θα κάθετε μια νεοναζιστική δύναμη, πρέπει να είμαστε περήφανοι που ο ναζισμός έχει ξεριζωθεί από την Γερμανία, εμείς είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε ενάντια στον ναζισμό, χρειαζόμαστε την Γερμανία, να υπερασπιστούμε το ειρηνικό μεταπολεμικό οικοδόμημα στην Ευρώπη».    «Σήμερα το μήνυμά μου προς τον κ. Σόιμπλε είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν σταματήσει σε τίποτα προκειμένου να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ζήτησα την υποστήριξη της Γερμανίας σε αυτό. Μπορεί να μη σας αρέσει το γεγονός ότι εκλεχθήκαμε, αλλά χρησιμοποιείστε μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα και η Ευρώπη».
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs