Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Norman Atlantic: Ο πρώτος Έλληνας νεκρός μπορεί και να ζει!

Νέο Ντραγελαφικό επεισόδιο στο  ενημερωτικό ναυάγιο του «Norman Atlantic». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, που αποδίδει το κομφούζιο σε  «λανθασμένη πιστοποίηση» των αρμόδιων ιταλικών αρχών, «ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος». Ετσι αυξάνεται σστους 10 ο αριθμός των Ελλήνων αγνοούμενων.

Tα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου, η σορός του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε οδηγό φορτηγού, ανακοίνωσαν ότι αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία από την Ελλάδα για αναγνώριση και ταυτοποίηση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τρίτο τελικά Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic». Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και άλλοι συγγενείς αγνοουμένων αναμένεται να μεταβούν στην γειτονική χώρα, προκειμένου να αναζητήσουν σε νοσοκομεία τους ανθρώπους τους.
Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18:15 της Πέμπτης. Με την άφιξή του αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω το εσωτερικό του πλοίου ώστε να διαπιστωθεί εάν σε κάποιους από του χώρους του βρίσκονται άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαραζ.
Στην Αθήνα ακόμη 23 διασωθέντες του Norman Atlantic
Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έφτασαν λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης 23 διασωθέντες του Norman Atlantic. Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς διασωθέντων με αεροσκάφος C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Μπρίντεζι της Ιταλίας. Χθες ανακοινώθηκε από το υπ. Ναυτιλίας η λίστα με τα στοιχεία των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο πλοίο.
Την Τετάρτη το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε, έπειτα από επίσημη ενημέρωση που είχε από τις ιταλικές αρχές, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic ανέρχεται στους δέκα μέχρι στιγμής. Τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί.
Πάντως το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που του έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές στις καταγραφές των ονομάτων.
Στην Πάτρα οι Έλληνες του πληρώματος
Mε πλοίο Superfast έφτασαν την Πρωτοχρονιά στην Πάτρα και οι Έλληνες - μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs