Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μυστικές επαφές Άσμουσεν-ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί το ευρώ σύμφωνα με την La Stampa

JRG ASMUSSEN

Για μυστικές επαφές που διεξάγονται εδώ και εβδομάδες μεταξύ του Γεργκ Άσμουσεν και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η ιταλική La Stampa.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που αναδημοσιεύει και το Business Insider, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για μια νέα, ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα.
Και όπως σημειώνει ο υπουργός της Γερμανικής κυβέρνησης και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, είναι ο εκλεκτός τόσο του Βερολίνου όσο και της ΕΚΤ για να διαχειριστεί τον Αλέξη Τσίπρα και να είχε τις απαραίτητες συζητήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Άσμουσεν περιγράφεται ως ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα τόσο του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει και δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ότι το κόμμα δε θα βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και ότι δεν θα λάβει «μονομερείς αποφάσεις» αν κερδίσει της εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Αναφέρει επίσης δήλωση που έκανε ο Σόιμπλε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs