Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

"Kατραπακιά" στον Ζάγκλαντ από Κύπριο ευρωβουλευτή

Στρασβούργο

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ


Τον ...μάστορα του βρήκε σήμερα, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, στο πρόσωπο του Κύπριου ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κωστα Μαυρίδη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αυτόκλητα επέλεξε να συμμετάσχει.

Παίρνοντας, ως φιλοξενούμενος της Επιτροπής, το λόγο ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης άρχισε να πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας και να υπεραμύνεται των θετικών αλλαγών που, με βάση την εμπειρία του από το πρόσφατο ταξίδι του στην Αγκυρα, συντελούνται στη γείτονα χώρα.

"Φρέσκαρε" τη μνήμη του γ.γ. ο Κύπριος ευρωβουλευτής
Αντικρούοντας τις αναφορές του Θόρμγιον Ζάγκλαντ, ο Κύπριος ευρωβουλευτής υπογράμμισε τις νέες παραβιάσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υπέδειξε ότι η Τουρκία, μια υποψήφια για ένταξη χώρα, επιμένει να κατέχει το ένα τρίτο ευρωπαϊκού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει να παρεμποδίζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ε.Ε. και αρνείται την εφαρμογή αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Αναφέρθηκε επιπρόσθετα έντονα στην νέα εισβολή εντός της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, η οποία υπονομεύει τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και, ταυτοχρόνως, παρεμποδίζει την προώθηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια και απεξάρτηση από τις υφιστάμενες πηγές εφοδιασμού.

Υπενθύμισε δε ότι “με συντριπτικό ψήφισμα ως Ευρωκοινοβούλιο καταδικάσαμε αυτές τις παράνομες ενέργειες και καλέσαμε την Τουρκία να συμμορφωθεί. Αντί τούτου, είχαμε περαιτέρω ένταση, με νέα παράνομη ανανέωση σχετικής τουρκικής Ναυτικής Οδηγίας και συνέχιση των αυθαίρετων ερευνών του πλοίου Μπαρμπαρός με συνοδεία πολεμικών σκαφών.”

Και κατέληξε ερωτώντας τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης αν “είναι αυτή η συμπεριφορά συμβατή με τους κανόνες δικαίου που προηγουμένως αναδείξατε ως το θεμέλιο της Ευρώπης”.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην υιοθέτηση της προπαγάνδας του Ερντογάν για σημαντική πρόοδο στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η δική του ενημέρωση από πηγές εντός της Τουρκίας είναι εντελώς διαφορετική. Υπογράμμισε ότι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εντός της Τουρκίας και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί με τους οποίους συνεργάζονται ως ευρωβουλευτές και θεωρούνται αξιόπιστοι, διαπιστώνουν ότι η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο.

Ο Κώστας Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οι οργανισμοί αυτοί μας παρακινούν με αγωνία να λάβουμε μέτρα, γιατί στην Τουρκία εκτρέφουμε ένα τέρας, δείχνοντας ανοχή στην αντιευρωπαϊκή και βάναυση πολιτική του Ερντογάν. Γι' αυτή την ανοχή μας, να είστε σίγουροι, θα πληρώσουμε πολύ μεγάλο τίμημα".

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs