Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στα σενάρια για Grexit. Τι σχεδιάζουν για τη διαπραγμάτευση

Στον τρίτο όροφο της Κουμουνδούρου το επικοινωνιακό επιτελείο ετοιμάζει την προεκλογική καμπάνια του κόμματος και την «εξόρμηση» στην περιφέρεια. Τρεις ορόφους ψηλότερα, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, σχεδιάζουν ήδη τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης με τη τρόικα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό
Απαντήσεις στο κλίμα κινδυνολογίας για ενδεχόμενο grexit που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση επιχειρούν να δώσουν στην Κουμουνδούρου. Κορυφαία στελέχη γνωρίζουν καλά πως στο Μέγαρο Μαξίμου θα επενδύσουν σε αυτή τη στρατηγική όλο το επόμενο διάστημα θεωρώντας ότι αυτό είναι το τρωτό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη περάσει στην αντεπίθεση κινούμενοι σε πέντε άξονες:
1. Φέρνουν στο προσκήνιο μια σειρά από δημοσιεύματα και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, τα οποία προβάλλουν ακριβώς το αντίθετο. Από τον Μάριο Ντράγκι που απέκλειε την διάσπαση της ευρωζώνης και την εκπρόσωπο της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ που τόνιζε πως η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη μέχρι και δημοσιεύματα των Die Tageszeitung, Die Welt και Liberation που βλέπουν θετικά την άνοδο της Αριστεράς.
2. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί και θα εξακολουθήσει να τονίζει σε δημόσιες παρεμβάσεις του πως οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς, ενώ το Σάββατο ξεκαθάρισε πως η πρώτη κατοικία των πολιτών είναι διασφαλισμένη από πλειστηριασμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας.
3. Αναμένεται να στηρίξουν την αποδόμηση της κυβέρνησης στο email Χαρδούβελλη που τώρα μετονομάζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε email Σαμαρά. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιούν, θα ζητούν από το Μέγαρο Μαξίμου να αποκαλύψει όλα τα μέτρα που κρύβονται κάτω από το χαλί και περιέχονται αναλυτικά σε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα.
4. Σε κάθε ευκαιρία θα υπενθυμίζουν την άρνηση του πρωθυπουργού να προσέλθει στο debate, το οποίο θα εξακολουθήσουν να ζητούν άνευ όρων.
5. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον προθάλαμο του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αιτημάτων για συνεντεύξεις τόσο από το εσωτερικό, αλλά κυρίως από μέσα του εξωτερικού. Η Κουμουνδούρου βλέπει σε αυτό άλλη μια ευκαιρία προκειμένου να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη σταθερότητας που διεκδικεί την διάσωση του ευρώ.
Τι συζητούν όμως στις κλειστές συσκέψεις της Κουμουνδούρου για την επόμενη ημέρα της διακυβέρνησης, όσον αφορά την τρόικα;
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, ενώ θα υπάρξει άμεση επικοινωνία με όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες.
Αμέσως μετά θα τεθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης με δραστική ελάφρυνση του χρέους. Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι μια δέσμευση που είχε αναλάβει επισήμως το Eurogroup στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2012.
Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί αναπροσαρμογή των δεσμεύσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θεωρώντας μη ρεαλιστικούς τους στόχους που έχουν τεθεί έως το 2016.
Στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως η παράταση που έχει εξασφαλιστεί από το Eurogroup και έχει εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Εκτιμούν έτσι πως θα υπάρχει χρόνος, ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να θέσει τα δικά της ζητήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην περιφέρεια
Μπορεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα να μην έχει οριστικοποιηθεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κρήτη επιλέγοντας να επισκεφτεί τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Εξάλλου, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη επισκεφτεί πολλές πόλεις πραγματοποιώντας μια μίνι προεκλογική καμπάνια.
Αν το πρόγραμμα το επιτρέψει, δεν αποκλείεται να βρεθεί και πάλι σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας. Το επιτελείο του ετοιμάζει θεματικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για ζητήματα όπως το αγροτικό, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι κ.α.
Φωτογραφία: sooc.gr
NEWS 247
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs